A Fidesz bulvárlapja szerint Dúró Dóra erőszakkal akart betörni egy általános iskolába

 A képviselő Facebookon reagált a rágalmakra.

"A Jobbik erőszakkal be akart törni egy általános iskolába: Ott akartak politizálni!" - ez a címe Ómolnár Miklós szennylapjában tegnap megjelent cikknek, melyben a nevét nem vállaló szerző azt írja, Dúró Dóra és dr. Koloman Brenner jobbikos képviselőjelölt botrányt csaptak a hegykői iskolában, mert az igazgatónő csak tanítás után szerette volna fogadni őket. A bulvárlap állítása szerint Dúróék mobiltelefont nyomtak az igazgató arcába és megfenyegették őt.

"Még jó, hogy nem iskolai lövöldözést varrnának a nyakamba..." - írta Dúró Dóra, aki Facebook-bejegyzésében reagált a vádakra.

A politikus teljes bejegyzése itt olvasható:

Elhiszi rólam bárki, hogy „erőszakkal akarok betörni” egy iskolába, botrányt csapok és fenyegetőzöm? Ráadásul pont a Ripostnak kéne ezt elhinni, amelyik a többi fideszes kacsaújsághoz hasonlóan szakmányban hazudik a Jobbikról, és bukja ellenünk sorozatban a pereket... Az orbánista nyomdatermék állításaival ellentétben a látogatást előre egyeztettem dr. Brenner Koloman képviselőjelölttel a hegykői iskola vezetésével, és semmilyen inzultusra nem került sor.

Azt is határozottan visszautasítom, hogy politizálni, kampányolni akartam volna az iskolában: az oktatási és kulturális bizottság elnökeként ugyanis 2014 júniusa óta folyamatosan járom szerte Magyarországon az oktatási és kulturális intézményeket, mert úgy gondolom, hogy a parlamenti törvényhozói munka mellett ki kell menni a „terepre” is, el akár a legkisebb intézménybe, megtapasztalni, hogy milyen hatásuk van gyakorlatban a kormány intézkedéseinek, s meghallgatni az intézményvezetőket. Soprontól Hajdúdorogig, Pécstől Miskolcig, budapesti és vidéki nagy egyetemeken és kis falusi iskolákban ugyanúgy jártam, hogy szakmai kérdésekről egyeztessek rektorokkal, pedagógusokkal, intézményvezetőkkel. A fideszes politikusokkal ellentétben nem a kampány közeledtével jöttem rá, hogy léteznek hatalmas gondokkal küzdő iskolák, vagy éppen a helikopterezgető, luxusvadászgató, kastélyépítgető urak által semmibe vett múzeumi, könyvtári, levéltári dolgozók...

Sehol nem pártpolitizáltam, sehol nem firtattam senki politikai meggyőződését. Volt olyan intézmény is, amelynek vezetőjéről tudtam, hogy közeli hozzátartozója fideszes politikus, intézményét szakmai érdeklődésből mégis meglátogattam, és tudtunk oktatási kérdésekről eszmét cserélni. Oktatási szakpolitikus vagyok, tehát oktatási intézményeket látogatok, nem kampány miatt, hanem szakmai kötelességem okán.

A fideszes Simonka György a Facebook-oldalát népszerűsítő pólókat osztogatott ovisoknak, hozzá hasonlóan Lázár János is gond nélkül jut be iskolákba a napokban - pedig egyikük sem szakpolitikus, és előtte eszük ágában sem volt szembesülni vele, hogy mit művelt a Fidesz az oktatásban... Ha ez nem lenne elég, kiderült, hogy tegnap Orbán Viktor előzetes bejelentés nélkül jelent meg a bakonysárkányi óvodában, majd úgy tett közzé kampányképeket és videókat a gyerekekről és szüleikről, hogy ahhoz nem járultak hozzá az érintettek. Simicskó István honvédelmi miniszterként rója az oktatási intézményeket a kampányban, vele ellentétben oktatáspolitikusként nem jutna eszembe laktanyába menni, pedig családi érintettség okán szívemen viselem az egyenruhások sorsát is. ;-)

A fideszes hatalom nyomulását mutatja szintén, hogy Orbán Viktornak a nemzeti ünnepen előadott fenyegetőzésének megfelelően lép akcióba a rendőrség is. Miután a januári diáktüntetés után házkutatást tartottak egy diáknál, és lefoglalták a számítógépét, a februári demonstrációt követő igazoltatások eredményeként több gimnazista fiatalt is kihallgatásra idézett be a rendőrség. Az egyre nyíltabb önkénnyel fellépő Fidesznek kényelmesebb, hogy a karhatalommal igyekezzen elhallgattatni az oktatásügy szétverése ellen, a jövőjük érdekében tüntető fiatalokat, minthogy meghallgassa őket, és bármit tegyen értük. A Jobbik helyre szeretné állítani a jogállamot és a demokratikus viszonyokat: kormányzásunk alatt beszólás helyett beleszólás, elhallgattatás helyett meghallgatás járna a diákságnak is.

Az olvasókat, a közvéleményt félrevezető Ripost ellen megindítjuk sokadig perünket; a Fidesz megrendelésére hazudozó, az újságírói szakmai etikát hírből sem ismerő propagandatermékeknek hamarosan le fog áldozni, hogy újra valódi sajtószabadság lehessen Magyarországon.

Remélem, hogy az egész magyar tanártársadalom, a hegykői iskola pedagógusai és igazgató asszony is a gyermekek oktatására és nevelésére összpontosítva, politikai nyomásgyakorlás nélkül végezheti munkáját a jövőben. Ehhez kívánok neki és minden pedagógusnak sok erőt, kitartást és sikerélményt!

A Jobbik olyan 21. századi, modern oktatásügyet és politikai kultúrát szeretne teremteni, amelyben a minőség, az érvek, a közös célok számítanak - hogy ne félelemben élő, hanem sikeres és boldog emberek lakják az országot.