A politikai pedóvonaton nincsen fék: Orbán megint óvodásokat használt biodíszletnek, de ezúttal befigyelt egy alkesz is

Szürreális videó. 

A miniszterelnök ezúttal a bakonysárkányi óvoda alapkőletételére látogatott el. A videó tanúsága szerint a vizit nem volt előre bejelentve. 

Így azonban az Orbán kézfogását kisé zavartan fogadó ovisok szülei sem adhattak előzetesen enegdélyt arra, hogy gyermekeiket filmre vegyék és kampánycélokra használják fel. 

A videó végén aztán dramaturgiailag nehezen indokolható módon feltűnik egy láthatóan néhány felessel már előrébb járó honfitársunk, aki biztosítja a kormányfőt arról, hogy laza öltözékében sem fázik, majd leszögezi:

"Ilyen úriemberek kellenek! Megvédi az országot! Hajrá, Magyarország!"

A kormányfő a jelek szerint  a március 15-i nyílt bolsevik fenyegetőzés után kétségbeesetten próbál kedves, gyermekbarát bácsinak tűnni. Tegnap a dadi Nefelejcs óvodában tett látogatást Czunyiné Bertalan Judit fideszes képviselőjelölttel, ahol szintén biodíszletnek használták a gyerekeket. 

Végjáték: már mit sem sejtő kisgyermekekkel kampányol Orbán

A miniszterelnök szerdán egy videót tett közzé Facebook-oldalán arról, hogy a dadi Nefelejcs óvodában tesz látogatást Czunyiné Bertalan Judit fideszes képviselőjelölttel.A videónak egyébként a világon semmi értelme nincs, csak annyit tudhatunk meg belőle, hogy Orbán Viktor kezet rázott néhány kisgyerekkel, majd csináltatott egy csoportképet is velük.

Gyermekekkel való kampányolás miatt legutóbb Simicskó István honvédelmi minisztert bírálták, ő szintén egy óvodába ment el. Lázár János egy ezt követő Kormányinfón azt mondta, kollégája hibát követett el. A kancelláriamniszter akkor úgy fogalmazott:

„nem javaslom a politikustársaimnak, hogy bevonják a gyermekeket, az iskolásokat a kampányba".

Úgy tűnik, a pixisből egyre inkább kikerülő Lázár tanácsa nem hatott Orbán Viktorra. 

(Fotó: Fortepan)