A külhoni levélszavazatok leadásában segédkezik a Jobbik

Nem bíznak a Fideszben és a külföldi postára sem bíznák a szavazatok sorsát.

A Jobbik nem bízná a külföldi postára a külhoni magyarok levélszavazatait, de a Fidesz partnerszervezeteiként működő, a kormánypártok mellett nyílt kampányt folytató pártok jóindulatában sem bízik, amelyek a szavazatok begyűjtését szintén megszervezik. Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke sajtótájékoztatóján ezért arról beszélt, hogy aki rájuk szeretne szavazni, annak a párt segít a levélcsomag célba juttatásában.

A Jobbik a levelszavazat@jobbik.hu e-mail címre várja a megkereséseket, valamint Erdélyben a +40730920092-es, Felvidéken a +421 918 566 900-as és Délvidéken a +381 62 108 7929-es telefonszámokon is elérhetőek. A párt aktivistái a leegyeztetett időpontban felkeresik a külhoni választópolgárt, a levélcsomagot begyűjtik, és eljuttatják a magyarországi Nemzeti Választási Irodába (NVI).

Az NVI március 15-étől kezdődően postázza a szavazási levélcsomagokat a már regisztrált külhoni állampolgároknak. Aki még nem regisztrált, az szombatig (március 24.) megteheti az erre a célra létrehozott internetes oldalon.