A pénzügyi kultúra hagyományáról beszél az Állami Számvevőszék elnöke

Egy hiteles ember tanácsait mindig bölcs dolog megfogadni.

"Újra meg kell teremteni Magyarországon a pénzügyi kultúra hagyományait, melyek nemcsak a lakosság, de az egész ország számára védőhálót jelenthetnek a gazdasági sérülékenység ellen"

- mondta Domokos László, egykori fideszes országgyűlési képviselő, jelenleg az Állami Számvevőszék elnöke.

Szerinte "nagy lehetőséget teremt a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében elfogadott nemzeti stratégia". A célok megvalósítását tanácsadó tevékenysége keretében az ÁSZ is aktívan támogatja - erről a Világgazdaságnak beszélt Domokos.

Az interjúban természetesen még sok minden szépről szó esett. 

Mint ismert, az egykori fideszes képviselő által vezetett számvevőszék 660 millió bírsággal sújtotta a Jobbik, majd jóval kisebb mértékben, de a többi ellenzéki pártot. Egyedül a Fideszt nem, amely bizonyíthatóan 95 százalékos kedvezménnyel kapott hirdető felületeket. 

95 százalékos kedvezménnyel kapja a plakátokat a Fidesz

Garancsi István cége üzleti alapon nehezen értelmezhető árengedményt adott a választási kampány idejére a lámpaoszlopos elefántfül reklámtáblákra. A hirdetési helyek a kampány első napjára el is fogytak - írja a 24.hu. Az ESMA Zrt. a választási kampány teljes időtartamára csupán 10 ezer forintos bérleti díjat számol fel a közvilágítási oszlopokra szerelt lengőkaros reklámtábláiért.