"Mi sem tépkedjük le az ellenzéki plakátokat, eddig ez itt nem volt szokás"

Érd aljegyzője úgy beszélt a kormánypárti hirdetésekről, mint sajátjairól. Tagadják.

Vágó Sebestyén Facebook posztjából kiderült, hogy Érd város aljegyzője maga hívta fel a jobbikos jelöltet. 

"Mi sem tépkedjük le az ellenzéki plakátokat, eddig ez itt nem volt szokás" 

- idézte az aljegyző szavait Vágó, aki maga is beszélt a kollégáival, és visszautasította a vádakat. Portálunknak azt mondta: volt ilyen plakáthely, de a fideszes kampányanyagot már előttük valaki letépkedte.

Ennél azonban érdekesebb, hogy egy elviekben pártfüggetlen hivatalnok miért is használ

többes szám első személyt a kormánypárti kampányanyagok kapcsán.

Kérdésünkre, miszerint az aljegyző (akinek nem tartozik munkaköri kötelességei közé az országgyűlési képviselőket telefonon hívogatni) a városszerte összefirkált/letépkedett/összetört jobbikos plakátok ügyében hívta-e már őt, Vágó nemmel felelt.

Frissítés: helyreigazítás

Cikkünket követően helyreigazítási kérelem érkezett Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébettől, a helyi választási iroda vezetőjétől. Kérelmének megfelelően közzétesszük, hogy cikkünkben valótlanul közöltük, hogy Érd város aljegyzője, aki egyben a választási iroda tagja telefonon felhívta Vágó Sebestyént, a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyéni jelöltjét az Érd város területén történt plakátok letépésének ügyében, ilyen telefonhívás ugyanis sem ebben az ügyben, sem más ügyben nem történt. Ezzel összefüggésben alaptalanul vontuk kétségbe Érd Megyei Jogú Város köztisztviselőjének pártfüggetlenségét.