Mészáros Lőrinc újabb nagy napja

Biztosítás, erőmű - Mészáros Lőrincnek nincs megállás.

Délelőtt írtuk meg, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) arról tájékoztatott, hogy 8 óra 42 perctől a 2018. március 26-i Tőzsdenap végéig felfüggesztik az OPUS részvényeinek tőzsdei kereskedését. A Mészáros Lőrinchez köthető OPUS-nál erre azért volt szükség, mert olyan tájékoztatást tervezett közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Végül először arról jöttek meg a hírek, hogy Mészáros Lőrinc a Gazdasági Versenyhivatal engedélye után beszáll a biztosítási alkuszok piacába, és irányítást szerez a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett.

Aztán bejelentették, hogy teljes mértékben hazai, pontosabban Mészáros Lőrinchez köthető tulajdonba kerül a Mátrai Erőmű Zrt., miután az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét.

Az Opus-részvények kereskedése a bejelentés után 16 órakor újraindult, negyed órával később árfolyamuk meghaladta az 530 forintot, az előző kereskedési napon a záróár 507 forint volt.