Csináltattak egy térképet a jelöltekről, de az eredmények miatt inkább nem osztják ki

Ilyet?!

Az Index úgy tudja, hogy az MSZP a kampány utolsó napjaiban a Népszava különszámát osztogatta volna, ki is nyomtatták a lapokat, amik most a pártirodákban pihennek, és valószínűleg ott is maradnak.

A lap megszerzett egy példányt, szerintük azért engedték el a terjesztést, mert nem mindig az MSZP-s jelöltet hozták ki esélyesnek a térképen.

A kiadvány szerint egyik választókörzetben sincs esélyes jobbikos jelölt, de néha magukat is hátrasorolták. A IV. kerületben a térkép a független Horváth Imrét jelölte, miközben az MSZP a DK-s indulót, Varju Lászlót támogatja. A II. kerületben Ungár Pétert hozták ki favoritnak, pedig indul a DK színeiben Niedermüller Péter.

Több körzet is van, ahol a független vagy LMP-s jelöltet ajánlják, pedig indul DK-s is, például: Vác, Salgótarján, Eger, Kecskemét, Pécs és Mohács.

Gödöllő a legmeglepőbb, mert ott indul az MSZP-P is, mégis az LMP-s Lengyel Szilviát teszik az ellenzék első helyére.

Az esélyeseket a Publicus közvélemény-kutató cég felmérése alapján állapították meg.

Az Index úgy tudja, hogy az MSZP-s vezetők csak akkor látták a térképet, amikor már kinyomtatták ezres nagyságrendben. Ezután több választókerületben is úgy döntöttek, nem viszik utcára a szóróanyagot, mert megronthatná a viszonyt a DK-val.

Kunhalmi Ágnes elismerte a lapnak, hogy Budapesten nem fogják terjeszteni a kiadványt, mert van benne olyan tartalom, ami jelenleg nem felel meg az MSZP-P és a DK közös álláspontjának.