Az LMP-s jelölt saját maga vallotta be, hogy a Fidesz ajánlásokat gyűjtött neki, azonnal kidobják a pártból

Állítólag "meglepődött". 

A zuglói LMP-s jelöltet szocialista riválisa, Tóth Csaba vádolta meg azzal, hogy az ajánlások gyűjtése során a "Fidesz besegített neki". A pletykát talán senki nem vette volna igazán komolyan, ha 

Barta nem ismeri be saját maga. 

A Civil Rádió műsorvezetője, Fiala János szerda reggel telefonon kereste meg az LMP-s jelöltet, aki elmondta

"amit Tóth úr állít, az való igaz, a Fidesz is gyűjtött az LMP-nek aláírást annak ellenére, hogy nem kértem. Meg is lepődtem rajta."

Barta azt állítja, mire a kormánypárti ajánlatot megkapta, már leadta a szükséges számú ajánlást, így azt nem fogadta el. Szerinte egyébként a Fidesz az ellenzéki szavazatok megosztására törekszik, ezért állhatott érdekükben, hogy ő is elindulhasson. 

Ezzel idáig nem is volna akkora probléma. Csakhogy a Fidesz kizárólag úgy gyűjthetett aláírásokat Bartának,

ha az LMP-s jelölt maga adta át az általa felvett íveket nekik. 

Vagyis aligha "lepődhetett meg", amikor beállítottak hozzá a fideszesek az ajánlásokkal. 

A történetet az LMP vezetése is úgy értelmezi, hogy Barta összejátszott a kormánypárttal, ezért még ma közlemény adtak ki arról, hogy 

"felfüggeszti a párttagságát, megindítja a kizárási eljárást, és nem tekinti az LMP hivatalos jelöltjének."

A párt leszögezi: a Fidesszel semmilyen együttműködés nem megengedhető. 

Zuglóban elég mozgalmasan telik a kampány. Három héttel ezelőtt Lévai Katalin volt szocialista miniszter a "Lendülettel Magyarországért" nevű kamupárt jelöltjeként bukott le azzal, hogy több ajánlóívük egy az egyben megegyezett a Jelen Tamás fideszes jelölt által leadott ajánlóíveken szereplő nevekkel, a sorrend is azonos volt. Lévait a választási bizottság nem vette fel a jelöltek közé, a rendőrség pedig nyomozást indított, melynek folyamán lefoglalták a Fidesz ajánlásait is.