Kósa, aki miatt kirúgtak egy idős portást, „embernek is nulla, nemhogy miniszternek”

Nem akart sétálni, őt az ajtóig kell vinni kocsival.

Múlthéten Kósa Lajos miniszter, aki egy felfoghatatlan összegű, 1300 milliárd forintos pénzügyi botrányba keveredett, a pécsi Városházára igyekezett. Az újságírók természetesen a bejáratnál vadásztak rá, mert talán az embereknek is tudniuk kéne, hogy mi a fenét csinál Kósa Lajos egy ilyen ügyben.

A Városháza behajtója előtti szűk utcán viszont Kósa sofőrje nem tudott behajtani –még az autót is meghúzta-, mert egy furgon ott parkolt az épület előtt. Mint kiderült, a portásnak kellett volna foglalnia a helyet, hogy senki ne állhasson oda, és Kósáék könnyen be tudjanak parkolni.

Noha ettől függetlenül nyilván a sofőr hibája volt, hogy nem jó ívben szedte alá a kormányt, mégis

a három hete ott dolgozó, 63 éves Molnár Józsefet rúgták ki, amiért nem volt a helyén. A félreértések elkerülése miatt tudni kell, hogy a hírt először közlő Blikk 73 évesnek írta a férfit, így vette át a teljes sajtó is, ám azóta a bulvárlap suttyomban átírta a korát 63 évre.

Egyébként az idős ember azért nem volt ott, mert Kósáék 10 órára ígérték magukat, de csak negyed tizenkettőkor érkeztek meg, és az idős férfi elszaladt a mosdóba.

A jobbikos Kiss Gabriella az esetre reagálva bírálta, hogy Kósa Lajos

54 évesen fél néhány lépést gyalog megtenni.

Mint fogalmazott, "látjuk jól, a félelem agressziót szül, mely Kósánál már ott tart, hogy képes volt kirúgatni állásából azt az idős portás embert, aki öt percre el mert menni mosdóba miután két óra hosszán át foglalta a parkolóhelyet a menekülései miatt késő miniszternek."

A jobbikos képviselőjelölt szerint az a hatalmi arrogancia, melyet Kósa Lajos gyakorol,

tökéletesen tükrözi a mai magyar közállapotokat és a kormány hozzáállását az idősekhez, a dolgozó, becsületes emberekhez, a szavazókhoz.

Mint fogalmazott,

Kósa Lajos embernek is nulla, nemhogy miniszternek.

A legnagyobb ellenzéki párt szerint „nyilván az a minimum, hogy bocsánatot kér, tisztázza a helyzetet az idős férfival és munkáltatójával, és visszavonul a közélettől.”