Nem vicc, szó szerint kormányzati szintre ért a fake news-gyártás

Egy teljesen másról szóló ügyvédi levélből csinálták meg a Soros-propagandát.

A történettel csak egyetlen egy dolog nem stimmel:

az, hogy büdös nagy hazugság az egész.

Ugyanis nem elég, hogy a bemutatott levélben egyetlen szó sem utal semmilyen Soros-hálózatra, migránsokra vagy betelepítésre, nemrég jelentkezett a szerzője is:

Egy ügyvéd, aki privát praxisában egy öröklési ügyben keresi ügyfele lehetséges lakásait.

Az ügyvéd adatigénylése arra irányult, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő segítsen neki kigyűjteni azokat a budapesti lakásokat, melyek 2017. január 1-től 2018. február 28. napjáig kerültek öröklés útján a Magyar Állam tulajdonába.

Az ügyvéd, Kárpáti József végül saját maga kommentelte be a Magyar Kormány Facebook-oldalára, hogy ő kérte az adatigénylést, mert egy öröklési ügyben szeretné felkutatni egy ügyfele 2017-ben elhunyt rokona után fellelhető ingatlanvagyont. Az ügyfele nem migráns.

Ezt követően az ügyvédet az Index külön is megszólaltatta, nekik pedig elmondta: egy ügyfele távoli rokona halt meg 2017-ben, a hagyatékot próbálja most felkutatni. Azt is mondta, hogy nem járult hozzá a levél továbbításához, mármint ahhoz, hogy a Nemzeti Vagyonkezelőtől a kormányhoz jusson el a levele.

Ezért írni fog az adatvédelmi biztosnak, hogy vizsgálja ki a levél nyilvánosságra hozását, és hamis propagandának való felhasználását.

Végül kiderült az is, hogy a kormány milyen csavarral próbálta hazug kampányba forgatni az ügyvéd levelét: mivel a saját praxisában működő ügyvéd társadalmi munkában tagságot vállalt a kormány által ellenségként kezelt Helsinki Bizottságban, ahol mint fogalmazott, „megjelenek évente kétszer közgyűlésen”, de valójában 2006-ban járt el utoljára helsinkis ügyvédként, valószínűleg az történt, hogy

a kormány emberei Google-n rákerestek a nevére, és amikor megtalálták, hogy tagja a Helsinki Bizottságnak, ez elég volt ahhoz, hogy az egyszerű ügyvédi megkeresést átfogassák egy Soros-hálózatos, migránsos, betelepítéses hazugságba.

Távol álljon tőlünk bármilyen Soros-féle szervezet mentegetése, de mégis egészen elképesztő, hogy mentálisan már itt tart a magyar kormány. Ráadásul úgy, hogy az emberei Brüsszelben simán megszavazzák a migránsoknak is pozitív javaslatokat, és immár titokban 2500 menedékkérőt telepítettek be Magyarországra.