Jobbik: 6 éve nem tagja a pártnak Szegedi, sok sikert kívánnak az ügyészségnek

"Kívánjuk, hogy minél előbb derüljön ki a teljes igazság!"

Az MTI tudósítása szerint az ügyészség közleményében Sz. Cs.-ként jelölt volt politikust azzal gyanúsítják, hogy a 2009-től 2014-ig terjedő ciklusban európai parlamenti képviselőként többféle módon, az EU illetékes szervét megtévesztve, visszaélt az EP-től igénybe vehető költségtérítésekkel, illetve a parlamenti asszisztensek alkalmazásával.

A nyomozás az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) ajánlására indult, Szegedi Csanádot március 28-án hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett, a továbbiakban szabadlábon védekezik.

A Jobbik szintén közleményben reagált a hírre. Mint írták, az országos elnökség már 2012 nyarán, amikor Szegedi Csanád nevével megalapozottan először kapcsolatba hoztak korrupció gyanús ügyet, visszahívta EP képviselői mandátumából. Szegedi ezt megtagadta, nem adta vissza.

Szegedit az elmúlt években Köves Slomó és a Fidesz propaganda sajtója vette szárnyai alá és használta fel a Jobbik ellen. Szegedi a Jobbikkal mintegy hat éve nem áll kapcsolatban és azóta nem is tagja a pártnak.

A Jobbik sok sikert kíván a Központi Nyomozó Főügyészség munkájához: "kívánjuk, hogy minél előbb derüljön ki a teljes igazság!"