Migránsokat költöztetnek az állami üdülőkbe – riogatott Fonyódon Orbán

Maga a kormányfő buzdította híveit szavazásra Steinmetz Ádám körzetében.

 

Szerdán körsms-ben mozgósították a helyi fideszeseket a fonyódi Dísz térre, de persze nem csak őket, Mesztegnyőtől (onnan történetesen a falubusszal szállították a híveket) Siófokig választókerületeken átívelően jöttek a szimpatizánsok, így állt össze az Orbánt tapssal üdvözlő néhány száz fős tömeg, ami nem lebecsülendő, hiszen szerdán sokaknak még fogalma sem volt róla, hogy másnap a fonyódi Dísz téren fog tapsolni a Nagykanizsáról hasonló buzdító kampánygyűlésről érkező kormányfőnek. Mozgósításban alighanem verhetetlen a Fidesz…

„Kezet fogott velem!” – lelkendezett barátnőjének egy idős hölgy, az ott egybegyűlteket egyébként aligha kell szavazásra biztatni, de nem állhat túl jól a körzetben a Fidesz, mert Orbán Viktor arra ösztönzött: a következő tíz napban győzzék meg ismerőseiket, barátaikat, hogy menjenek el szavazni, „mert akár egy szavazaton is múlhat egy mandátum”.

A kormányfő egyébként nemcsak a marcali központú somogyi 3-as választókerület fideszes képviselőjelöltjét, Móring József Attilát szólította maga mellé, hanem a szomszédos siófokiban induló Witzmann Mihályt is.

„A Misi hogy lefogyott! – hallottuk egy narancssárga dzsekis hölgytől, aki nyilván régen látta Witzmannt. – A Józsi az nem…”

„Hajnalban keltem, de eszembe se jutott, hogy ne siessek ide a munkaidő végeztével” – mondta a mellette állónak egy hatvanas férfi, bukósisakkal a kezében. – Jött az sms, hogy itt a helyünk. Testközelből ritkán találkozhat az ember Viktorral”.

„Alig ismerek valakit, ennek a tömegnek a nagy része nem is fonyódi” – állapította meg a sarki ivó előtt rozét kortyolgató cimbora, társához fordulva.

„Alaptörvény, rezsicsökkentés, határkerítés” – sorolta e közben Orbán az eredményeket, hozzátéve, hogy „hasonló csaták állnak még előttünk”. „A mi szívünkben sem utálat, sem gyűlölet, segítünk annak, aki bajban van, de úgy nem, hogy közben tönkretesszük a saját országunkat. Fonyódon sokan élnek a turizmusból, márpedig turizmus csak ott van, ahol béke, nyugalom, kiszámíthatóság, jó közbiztonság. Magyarország ma ilyen hely, de ha bevándorlóországot csinálunk belőle, keresztet vethetünk a turizmusra”.

A pártelnök-kormányfő Fonyódon is előadta: egy uniós javaslatot már júniusban el akarnak fogadtatni, „mely azonnal tízezer ember betelepítését jelentené Magyarországra. Valahol el kell őket helyezni. Nagykanizsáról jövök, ott üresen álló laktanya van, itt meg mindenfajta állami üdülő...”

A hölgyekhez külön is szólt, Orbán Viktor szerint „keresztény kultúránkat veszély fenyegeti, de a legnagyobb veszély a hölgyeket. Az a kultúra, amit Soros emberei be akarnak hozni, nem fogadja el a nők és férfiak közötti egyenjogúságot, az veszélyt jelent a nőkre.”

„A kampány állása, erről is beszélni kell” – tért rá jövetele valódi céljára.

„Jól állunk” – kiabálta be valaki, amire a miniszterelnök úgy reagált: ő is így látja, de „nem tudom, ez jó hír-e, vagy sem. A mi világunk mérete, szervezettsége összehasonlíthatatlan, mi nagyok vagyunk, az ellenzéki pártok kicsik, esélyesek is vagyunk, de az esély önmagát nem váltja be, nekünk nem gyűlésméreti versenyt, hanem választást kell nyerni. A legnagyobb veszély az esélyesség, ha valaki azt érzi, nélküle is meglesz a győzelem”

Emlékeztetett: „2002-ben az utolsó napig úgy nézett ki, hogy rendben vagyunk...”

Orbán azt mondta, ha végignéz a riválisokon, az ellenzéki pártvezetőkön, akkor „nincs bennük sem kurázsi, sem elszántság, sem akarat, hogy megvédjék az országot. De nem szabad elbízni magunkat azért sem, mert nem gyönge ellenzéki pártocskákkal állunk szemben, hanem komoly nemzetközi erőkkel, Soros hálózatával, akik most bevándorlóországgá alakítanák az országot, azért, hogy néhány spekuláns kifoszthassa, mert hiszen a pénzről van szó, mindig is a pénzről volt szó…”

A pénzről van szó, mindig is a pénzről volt szó – visszhangozta szavait a fonyódi Dísz tér.