Az állítólagos gyémántfutár tagadja, hogy ő terelte volna el az 1300 milliárdot

Telefonos interjút adott a Hír TV Egyenesen című műsorának Faidt Péter András, akit az elmúlt napokban nevezett meg a sajtó, miszerint ő lehet az az FBI-tanú, aki révén a szervezet megismerte azt a rendszert, ami az EU-s forrásokat titkos bankrendszeren vagy futárokon keresztül talicskázta ki az országból, majd arab befektetéseken keresztül tisztára mosva hozta azt vissza.

A körözés alatt álló Faidt 2016-ig élt Magyarországon. Elmondása szerint már az Amerikai Egyesült Államokban értesült arról, hogy nemzetközi elfogatóparancs van ellene.

"Engem soha senki nem keresett meg, nem kaptam idézést"

- mondta, és tagadta, hogy gyémántfutár lenne, szerinte ezt túlmisztifikálják, hiszen csak néhány ékszerüzlete volt.  

A jelenleg is Amerikában tartózkodó férfi a nyomozóhatóságok szerint akadályozta a 2014 óta tartó nyomozást, amit Faidt képtelenségnek tart, hiszen elmondása szerint nem is tudott róla, így akadályozni sem tudta azt. 

Sajnálatosnak tartja, hogy a médiában megnevezték, mert pénzmosási üggyel kapcsolatban nem lett meggyanúsítva, és semmi köze nincs a magyar sajtóban felmerült, állítólagosan kicsatornázott uniós pénzekhez. Hozzátette:

"Egy ügyről tudok nyilatkozni, nem én tereltem el az 1300 milliárdot. Nem hiszem, hogy nekem kellene magyarázkodnom emiatt."

Faidt nem értette, hogy miért nyilatkozott olyat az ügyészség, hogy nem tudják, hol van, hiszen azt tudták, hogy az Egyesült Államoktól kell jogsegélyt kérni. Arra a kérdésre, hogy valóban ő e az FBI védett tanúja azt felelte, hogy

"ha az lennék, akkor most nem beszélgetnénk."

Újabb 1300 milliárd: Ennyi pénzt menekíthetett ki gyémántban a Fidesz arab számlákra

A Magyar Nemzet információi szerint közel 3-4 milliárd euró, tehát 1300 milliárd forint szivárgott ki a magyar kormányzati körökből az elmúlt években különféle arab számlára, hogy aztán a pénz a nemzetközi terrorizmust is mozgató havalán - az arab világ párhuzamos bankrendszerén - érkezzen vissza magánzsebekbe.


 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

sss
2019. június 26. | 21:00
A független jelölt reagált az előválasztás eredményére.
1
sss
2019. június 26. | 15:16
De pont a magyar kormányfő miatt nem jók az esélyei.
A DK elnöke már sejti, hogy ki nyeri meg az előválasztást?
Manfred Weber továbbra is fenntartja, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredménye alapján neki mint az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének kell megkapnia az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét, a politikus erről egy vendégkommentárban írt a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás