A Fidesz annyira csak a saját híveinek kampányol, hogy titokban tartanak fórumokat

Kit érdekel a többi hatmillió szavazópolgár?

Az ilyen események célja elvileg az lenne, hogy meggyőzzék a választókat, szavazzanak egyik, vagy másik politikai erőre. A titkos kampányrendezvény tehát az oximoron tankönyvi példája, mint mondjuk a száraz eső, vagy hideg tűz. Magyarországon, 2018 tavaszán azonban mégis számtalan ilyenre kerül sor, és mindegyiket a Fidesz tartja. 

Tegnap Rogán Antal és Holik István érkezett titokban a Belgrád rakparti Idősek Klubjába. 

Rogán még nem készül a börtönre

Rogán Antal propagandaminiszter és Hollik István titokban érkezett a Belgrád rakparti Idősek Klubjába. Ám az N1TV stábja már várta őket. Ahogyan lenni szokott, ezúttal is megfutamodás lett a vége.

Kósa Lajos az 1300 milliárdos botrány kirobbanása óta látványosan kerüli a médiát, hogy még lehetősége se legyen kellemetlenkérdések feltételére a sajtónak - vagy bárkinek, aki nem lelkes híve a kormánynak. Nincs ez másként szűkebb pátriájában sem. A debreceni Kölcsey Központban, Bayer Zsolttal tartott közös fórumát

sem a politikus, sem pártja, sem a intézmény nem hirdette meg. 

Az esemény hírét nyilván belső csatornákon keresztül terjesztették a Fidesz elkötelezett szimpatizánsai között, így Kósa utólag telt házat köszönhetett meg a Facebook oldalán. 

Az elmúlt hónapokban számos elemző állapította már meg, hogy a kormánypárt kizárólag saját hívei számára kommunikál, az ország nagy többsége számára nincs is mondanivalója. Orbánék elegendőnek vélik a győzelemhez ha saját, nagyjából kétmilliós táborukat elviszik jövő vasárnap az urnákhoz. E sajátos kampányfelfogásnak nem is lehetnének ékesebb példái, mint a fideszes politikai szektán kívül állók számára titkos lakossági fórumok. 

(Fotó: Kósa Lajos Facebook oldala)