Saját aktivistáit is megfigyeli a Fidesz?

Álommeló lehet a kormánypártnak dolgozni.

Csak a legmegbízhatóbb aktivistákat küldené mozgósítani a Fidesz a választás napján – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a pártközpontban 1-től 10 pontig értékelték az aktivisták teljesítményét, és a maximális számot elérőkre egy-egy iPadet fognak bízni, ami tartalmazza az adott település kormányszimpatizánsainak nevét és címét. 

Mivel az iPadekben navigáció is van, ezért az arra illetékesek ellenőrizni tudják, hogy az aktivista valóban kiment-e a megadott címekre.

Természetesen telefonos mozgósítást is tervez a kormánypárt: választókerületenként meghatározott számú személynek kell majd bemenni a helyi központba, és egész nap hívni a címlistáról az embereket, arra buzdítva őket, hogy menjenek a kormánypártra szavazni. Lesznek a választókerületekben kisbuszok is: elviszik szavazni azokat a választópolgárokat, akik kérik. A Magyar Nemzet szerint viszont nem lehetnek önkormányzati vagy sportegyesületi járművek, mert azokat felismerhetik az ellenzékiek.

Ajándék hűtőmágnes 

Természetesen a kormánypárt a választás napjáig sem tétlenkedik. Aki a szimpatizánsaikat tartalmazó listán szerepel, azok közül mindenkit igyekeznek szombatig személyesen felkeresni, hogy átadjanak egy, a Fideszre való szavazásra buzdító levelet

és egy hűtőmágnest ajándékba.

Visszautasíthatatlan ajánlat.

Mint írják: a levelet és a hűtőmágnest csak abban az esetben dobhatják be az aktivisták a postaládába, ha szombatig nem sikerült elérni az adott szimpatizánst. Hogy kit sikerült, az aktivistáknak jelölniük kell a listán. Magyarul: igen igazságtalan a rendszer, akiről tudják, hogy biztosan elmegy szavazni, az tuti nem kap a mesés ajándékból. 

Az sem árt majd, ha a helyi választási delegáltak figyelmesek lesznek, ugyanis a lap szerint azoknak a pártoknak a küldöttjei, akik listázzák szimpatizánsaikat, sms-ben óránként jelezhetik, hányan voltak szavazni az adott szavazókörben. Sőt, az is előfordulhat, hogy akár név szerint jelzik, ha egy szimpatizánsi listán szereplő személy még nem szavazott.