Vádat emeltek a mélykúti állatkínzó ellen, akinek birtokán elszabadult a horror

A Jobbik letöltendő börtönbűntetéssel sújtaná az állatkínzást.

A 63 éves őstermelő 2015 és 2017 között mélykúti telephelyén tartott lovait nem gondozta megfelelően, ezért az állatok lesoványodtak, majd három meg is betegedett. A vádlott azonban a beteg lovak gyógykezeléséről sem gondoskodott, így két állat elpusztult. A férfi a tetemeket sem szállítatta el.

Egy állatorvos és állatvédők 2017 nyarán lakossági bejelentés alapján találták meg a lovak tetemeit, valamint a telephelyen és a házban összesen 47 kutyát. A férfi az ebek gondozását szintén elhanyagolta, gyakran elhullott állatokkal etette őket. Néhányukat rövidre kötve tartotta és durván bántalmazta. A szabadon lévő kutyák gyakran egymásra, illetve a telepen tartott, szintén elhanyagolt 18 juhra támadtak.

Az illetékes kormányhivatal a helyszínen talált állatokat elkobozta és állatvédő szervezeteknek adta, egyúttal a vádlottat egyes állatok tartásától nyolc évre eltiltotta. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat állatkínzással vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd - olvasható az ügyészségi közleményben.

Letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak!

Szinte minden hétre jut egy újabb hír borzalmas módon megkínzott, embertelen körülmények között tartott házikedvencekről. Tegnap egy olyan videó keltett országos felháborodást, amelyen egy Pest megyei rendőr ütött meg egy kisállatot. A Jobbik évek óta sürgeti a vonatkozó jogszabályok megváltoztatását, az állatkínzók szigorúbb büntetését, ám a kormány rendre lesöpri az asztalról javaslataikat.