"Véget vetünk a félelemnek és a kiszolgáltatottságnak" - Mirkóczki Ádám győzheti le Nyitrai Zsoltot

Orbán Nyitrait próbálta eladni, Deutsch migránsokkal riogatott, de a Jobbik jelöltje győzhet.

Bár a kireszavazzunk.hu adatai szerint ön a Fidesz első számú kihívója, a kormpánypárt helyi portálja, az Egri Hírek szokatlan hangvételű cikkeket közölt a semmiből felbukkant ismeretlen jelöltekről. Meglepő volt a Fideszhez köthető portálon arról olvasni, hogy a Fidesz retteg tőlük. Trükközni próbál a kormánypárt, hogy megossza az ellenzéki szavazatokat?

- Egyértelmű. Az összes kamujelölt a kormánypárt érdekét szolgálja, a Fidesz áll mögöttük.

- 2014-ben az emberek 25%-a szavazott a baloldali összefogás jelöltjére, 28%-a pedig önre. A kutatások alapján a baloldali összefogás ennél jóval gyengébb mutatókkal rendelkezik, de még mindig képesek lehetnek megosztani a kormányváltó szavazatokat. Hogy érzi, sikerülhet meggyőzni a baloldali szavazókat?

- Ugyan nem reprezentatív, de amit az emberek között járva látok és hallok nap mint nap, bizakodásra ad okot. Sok baloldali szavazó szavaz rám, és fontos kiemelni azt is, hogy még dr. Nagy Imre, Eger korábbi szocialista polgármestere is arra biztatta az embereket, hogy engem támogassanak.

- Orbán Viktor nemrég Egert is meglátogatta kampánykörútja során. Akkor vicceskedve megjegyezte: egy mosógépet könnyebb eladni, mint Nyitrai Zsoltot, a Fidesz jelöltjét. A mosógép teljesítményét könnyű megítélni, ha nem indul el, vagy koszos marad a ruha, akkor baj van. De mi a helyzet Nyitraival, mit ért el az elmúlt négy évben a választókerület képviselőjeként?

- Minden állami vagy európai uniós forrásból megvalósuló beruházást megpróbál úgy eladni, mintha az ő érdeme lenne, de világos, hogy sok köze nincs hozzájuk. Szelfikirályként viselkedik, próbálja eladni magát, valódi énje azonban az aljas és gátlástalan lejáratókampányban mutatkozik meg, amit kizárólag ellenem folytat.  Különböző kamu Facebook-oldalakon támadott még nagypénteken, nagyszombaton és húsvétkor is, biztos vagyok benne, hogy ez egészen április 8-ig így is marad. Jellemző, hogy félelmében és gátlástalanságában a térség polgármestereivel kvázi hűségesküt tetetett: az érintett településeken plakátok jelentek meg az ottani polgármester arcképével, azzal a szöveggel, hogy az adott település nem lehet ellenzékben. Ez tartalmilag és grammatikailag is abszurd. A településvezetők nem a kormánynak és nem is Nyitrai Zsoltnak tartoznak hűséggel, hanem a helyben élőket kell szolgálniuk.

Nyitrai Zsolt gátlástalan módon hűségesküre kényszerítette a választókerület polgármestereit

"Nyitrai Zsolt gátlástalan módon hűségesküre kényszerítette a választókerület polgármestereit, amely nem csak számukra de az önkormányzat és a települések minden lakosa számára megalázó és felháborító" - Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatót is tartott a plakátok megjelenését követően.

- Nyitrai megítélésén nyilván az sem segített sokat, hogy barátjáról, Bóta József Sándorról portálunk nyomán számos cikk jelent meg a sajtóban, melyekből kiderült, hogy éttermeiben ingyen dolgoztatta az általa vezetett iskola diákjait, ráadásul furcsa körülmények között szedte be a pénzeket. Ön ekkor vizsgálatot követelt, ám egyelőre csak annyit hallottunk Bóta felől, hogy cégei azóta is tarolnak a pályázatokon. Hogy áll most az ügy?

- Állítólag kiléptették a Fideszből, de előrelépés nem történt. Sumákolnak, Bóta pedig ugyanazt a gátlástalan és aljas politikát folytatja, mint korábban.

- Tavaly a Fidesztől és Eger kormánypárti polgármesterétől, Habis Lászlótól is támadásokat kapott, azt állították, ön miatt nem épül meg időben a várost az M3-as autópályával összekötő út, amit Orbán 2018-ra ígért, mert javasolt egy költséghatékonyabb tervet. 2018 itt van, az út sehol. Még mindig a Jobbik a hibás?

- Mióta a bíróság meghozta az elsőfokú ítéletet és elítélték őket a valótlanságok terjesztése miatt, visszavettek. Azóta ez a téma a Fidesz kampányának egyetlen olyan eleme, ami nem a lejáratásomról szól. De hogy finoman fogalmazzunk, a kivitelezés még sehol sem tart, pedig 2018-ra ígérték az útszakasz átadását. Itt Orbán Viktor is megbukott a hazugságával, hiszen korábban azt mondta, addig nem jön Egerbe kampányolni, míg kész nem lesz - aztán az egyik első útja mégis a városba vezetett.

- Nemrég Deutsch Tamás és Nyitrai Zsolt azzal riogatta Eger lakóit, hogy az ellenzék migránsokat telepítene a város laktanyájába. Közben nem nevették el magukat, úgyhogy úgy tűnt, mintha komolyan beszélnének. Ha nyeri a körzetet, jönnek majd a bevándorlók?

- Természetesen őrült nagy hazugságról van szó. Azért feltenném a kérdést: kinek a felelőssége, hogy a laktanya még mindig nem került az önkormányzat tulajdonába a Nemzeti Vagyonkezelőtől, ahogy azt már többször is javasoltuk? Az egri fideszes városvezetésnek, a Fidesz által irányított Nemzeti Vagyonkezelőnek, a fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyitrai Zsoltnak, esetleg a Fidesz-kormánynak? Persze ha az önkormányzathoz került volna, most nem lehetne riogatni az embereket.

- Facebook-oldalának tanúsága szerint nemcsak Egerben, hanem a választókerület többi településén is rendszeresen megfordul. Mit tapasztal, az emberek legfőbb problémája tényleg a Soros-terv és az ENSZ, vagy egész mást várnának el a politikusoktól?

- Sok az áldozat. A Fidesznek sikerült elérni, hogy többen azt hiszik, ma is naponta tízezrek ostromolják a határokat egy 90 éves öregember irányításával. De mellette rengeteg a kétségbeesett ember, akik a saját szemüknek hisznek. Kiszolgáltatottak, egzisztenciális félelemben élnek, változást akarnak. Optimista vagyok, április 8. után változás jön.

- Mik a fő célkitűzések a következő ciklusban, ha sikerül leváltani a Fideszt?

- Az elsődleges, hogy véget vessünk az említett félelemnek, kiszolgáltatottságnak, felszámoljuk a hűbéri rendszert. Világossá tesszük, hogy politikai nézettől függetlenül mindenkit képviselni kívánunk, és visszaadjuk az emberek szabadságát. A helyi problémák nagyjából ugyanazok, mint bárhol az orszában: az egészségügy, az oktatás, a közlekedés, az infrastruktúra helyzete, az elvándorlás mind-mind megoldásért kiált, ezeket nagypolitikai szinten fogjuk kezelni a programunkban leírtaknak megfelelően.