Jobbik: idegen titkosszolgálatok a Fidesz szolgálatában

Pintér Sándor is mulaszthatott.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint tisztázni kell, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal az első jelzés után milyen lépéseket tett, miért nem védte meg a hozzájuk forduló magyar állampolgárokat, s milyen jelentést készített a belügyminiszter számára.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta, az Alkotmányvédelmi Hivatalnak arra is válaszolnia kell, hogy főtevékenysége, az idegen titkosszolgálatok tevékenységének elhárítása érdekében mit tett meg és mit mulasztott el.

  • Vizsgálta-e, hogy milyen kapcsolat van a Fidesz és az izraeli titkosszolgálatokkal kapcsolatba hozott biztonsági cég emberei között?
  • Vizsgálta-e hogy ezekhez az információkhoz hogyan jutott hozzá Bayer Zsolt és a Fidesz több politikusa?

A politikus közölte: a belügyminisztériumnak választ kell adnia arra, hogy mire utasította az általa vezetett titkosszolgálatokat.

"A napvilágra került információk megmagyarázzák, hogy a Fidesz miért szabotálja hónapok óta a nemzetbiztonsági bizottság munkáját, s hogy miért lehetetlenítik el a titkosszolgálatok parlamenti kontrollját. Úgy tűnik, a kormánypárt ismét azzal vádol másokat, amit ők maguk követtek el".

"A Fidesz ezzel csak azt igazolja, hogy ezekben az ügyekben érintett"

A képviselők arról sem kaphattak így felvilágosítást, hogy a külső beavatkozást elhárító szervezeteknek milyen információi vannak Kósa 1350 milliárdjáról, Szabó Zsolt offshore-számláiról, az FBI-tanújáról, az orosz diplomata kiutasításáról, illetve azokról a bűnözőkről sem tudtak kérdezni, akik Rogán Antal letelepedésikötvény-bizniszének keretében belül érkeztek az országba.