2018. 04. 06. 15:36

A független polgármester a fideszes jelölt támogatására buzdít

Mert ha nem nyer a Fidesz, akkor nem lesz pénz. Így működik az állampárt politikai zsarolása.

Lesenceistvánd független polgármestere azt tanácsolja a falubelieknek, hogy a kormánypártra szavazzanak. Az indok jól ismert.

"Községünk vezetésének, a képviselő testületnek, fel kellett ismerni a pályázatokban rejlő lehetőséget, mert pályázatok nélkül csak a helyi adóra támaszkodva nem lenne lehetőségünk arra a fejlődésre, amelyet az elmúlt évek munkája alapján már a magunkénak tudhatunk."

A polgármester levelét egy falubeli küldte el nekünk, nem éppen jókedvében.

Mint ismert, a Veszprém megyében finoman szólva is pofára osztják ki a pályázati pénzeket, az ellenzéki vezetésű városok szinte semmilyen fejlesztési forráshoz nem jutnak, miközben a kormánypárti vezetésű (vagy épp független, de valójában kormánypárti) vezetésű települések azt sem tudják, hányadik térkőcsodát és szökőkutat építsék meg.

Erről a jelenségről több cikket is írtunk: hogy mekkora felháborodást okoz a Fidesz módszere, arról itt olvashat bővebben.

Ebből a szempontból a polgármester igyekezete valahol érthető, forrást akar a falujának, csakhogy azért ne felejtsük el, hogy Magyarország egy jogállam (még), ahol a pályázati pénzeket nagyon nem politikai alapon, egy félfeudális-félkapitalista rendszerben osztogatják a haverok között, hanem érdem és szükség alapján.

Na pontosan erről szavazunk majd április 8-án.