Van az a pénz, amiért elmennél szavazni? Épp most lopják ki a zsebedből

Több mint 1350 milliárd okod van, hogy találkozzunk az urnáknál.

Nem azért, mert ha más kerül hatalomra, akkor soha többé, senki sem fog lopni már ebben az életben. Ilyet fölösleges várni,

viszont annál többet, mint amennyit a fideszes holdudvar jelenleg dézsmál a nemzet vagyonából, szinte fizikai képtelenség lenyúlni.

Míg Orbán Viktor és pártja azt próbálja bemagyarázni nekünk, hogy egy amerikai milliárdos mumus miatt rossz itt minden (és persze dehogy is rossz, mert minden csodás, míg a Fidesz az úr), addig a jelent és a jövőt is zsebre vágó házi milliárdosaikról már nem szeretnek ennyit beszélni.

Abban pedig biztos lehetsz, hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Habony Árpád, Kósa Lajos, Semjén Zsolt, Andy Vajna, Rogán Antal, Garancsi István és ki tudja, talán még a jó öreg Gaith Pharaon szelleme is térdelőrajtban várja, hogy április 8-án szavazatával újabb ezermilliárdokat húzhasson ki a zsebünkből.

Azokat a forintokat, amiből neked a nyugatihoz közelítő bér- és életszínvonalad, a gyermekednek olcsó és korszerű oktatása, a magyar társadalomnak pedig működő, a gyógyulást szolgáló egészségügye, használható útjai, fejlett tömegközlekedése, olcsóbb lakhatása, rentábilis mezőgazdasága és feldolgozóipara lehetne.

Mert nagyon könnyű elhitetni magunkkal, hogy ebben az országban mindig, minden pontosan ilyen szar volt, és már sosem lehet jobb, csak ezzel az a baj, hogy

egyrészt nem igaz, másrészt, ha belesüppedünk az önsajnálat és az önfeladás kényelmébe, akkor nem is lehet jobb.

Vedd észre, hogy a jelenlegi hatalomnak pont az az érdeke, hogy ne is akarj élni az egyetlen olyan lehetőségeddel, amivel lefeszítheted a csápjait az állami és brüsszeli pénzcsapokról. Persze, annyira talán még Orbán Viktor rendszere sem cinikus, hogy azt várja, te majd örülni fogsz ennek. Puffoghatsz otthon magadban, a munkahelyen, a kocsmában vagy az interneten, világgá is kiabálhatod, nem érdekes.

Csak szavazni ne menj el, és ők majd örülnek helyetted is.

Ha nincs kedved még négy évig a Fidesz-oligarchák és a narancs-Döbrögik vigyorgó hájfejét nézegetni, akkor április 8-án szánd rá azt a pár percet, hogy azzal és ott üsd őket, amivel tudod, és ahol a legjobban fáj nekik:

két iksszel a szavazólapon.

Három érv, miért menj el voksolni, ha első szavazó vagy

Kedves első szavazók! Ez a cikk most nektek és értetek szól, egy olyan embertől, aki már a negyedik választására készül, és aki rendhagyó módon nem lebeszélni akar titeket a részvételről, és nem is azt szeretné szájbarágni, kire szavazzatok, csupán tanácsot akar adni.