A Fidesz csak a Jobbiktól fél

Van is rá oka.

Az Iránytű Intézet március végi felmérése szerint a megkérdezettek 41 százaléka véli a Jobbik pártelnökét, Vona Gábort a Fidesz fő ellenlábasának, míg mindössze a választók 14 százaléka látja Gyurcsány Ferencben, a Demokratikus Koalíció listavezetőjében ezt a személyt. A megkérdezettek kilenc százaléka Karácsony Gergelyt (MSZP–Párbeszéd), négy százaléka Szél Bernadettet (LMP), egy százaléka pedig Fekete-Győr Andrást (Momentum) nevezte meg – írja a Magyar Nemzet.

A lap felhívja a figyelmet, hogy a megkérdezettek több mint negyede – 28 százaléka – nem tudott állást foglalni.

A kutatóintézet szavazótáboron belül is vizsgálta a kérdést, és ebből az jött ki, hogy a DK-s választókat leszámítva valamennyi párt támogatói Vona Gábort tartják a kormánypártok fő ellenfelének.

Még a fideszesek 30 százaléka is így vélekedik, de az MSZP és a Párbeszéd szövetségének támogatói között is többen vélik úgy, a nagyobbik kormánypártban Vona Gábort (43 százalék) tartják fő ellenfélnek, nem pedig a saját kormányfőjelöltjüket, Karácsony Gergelyt (32 százalék).

Nem véletlen tehát, hogy a Fidesz minden fronton a Jobbikot támadja: milliárdokat költenek olyan sajtótermékek működtetésére, melyeknek fő funkciójuk a Jobbik hamis rágalmakkal való lejáratása, de az álhírgyártás már a kormányzati szintet is elérte. Mindeközben fideszes aktivisták országszerte tönkreteszik a Jobbik óriásplakátjait, és a pártkatonák egyre agresszívabbak is: kollégánkat is meg akarták már verni amikor lebuktatta őket, csütörtök éjjel pedig az óbudai jobbikos önkormányzati képviselőnek több fogát is kiverték fideszes verőemberek, amikor meg akarta védeni a jobbikos óriásplakátokat a rongálástól.