Felszólította a beosztottakat az egri kórház főigazgatója, hogy szavazzanak a Fideszre

Vácity József, az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója levélben szólította fel az intézmény munkatársait.

Talán Vácity maga is érezte, hogy egyeseknek nem tetszik majd a levele, mert abban így fogalmaz: "Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet. De igen, megtehetem; mert nekem az a dolgom, feladatom, hogy a kórházunkat úgy irányítsam, hogy az a munkatársi közösségnek a legjobb legyen, és ezáltal a reánk bízott betegeket a lehető legjobban tudjuk szolgálni."

Majd hozzáteszi: a kórház rengeteget fejlődött a Fidesznek és Nyitrai Zsoltnak köszönhetően, akiről azt írja, "a jó gazda szemével folyamatosan figyelt, és soha senki annyi anyagi és erkölcsi támogatást nem harcolt ki a kórházunknak, mint Nyitrai Zsolt."

A levelet Mirkóczki Ádám, a Jobbik helyi jelöltje, Nyitrai egyetlen esélyes kihívója osztotta meg Facebook-oldalán a következő szöveggel:

"Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét és a pártszimpátiáját akkor is ha nem ért velem egyet, legyen az akár egy kórház igazgatója. De! Dr. Vácity József az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatójának a munkahelyén az a dolga, hogy vezesse a kórházat és gyógyítsa a betegeket, nem pedig az, hogy presszionálja a beosztottjait arra, hogy kire kell szavazni! Nehéz elhinnem, hogy az önmagát feudális helytartónak képzelő Nyitrainak ehhez nincs köze... Felháborodott dolgozók juttatták el hozzánk ezt a levelet. A polgármesterek hűbéresküje után, most az egészségügyi dolgozókét akarja Nyitrai. Szégyen! Ne feledjék, erről a stílusról is döntünk április 8-án és mi visszaadjuk a szakma becsületét és a dolgozók szabadságát!"