Vona: ha kormányfő leszek, nem akarok olyan országot, ahol mindenkinek egyet kell értenie velem

Kálmán Olga kérdezte a Jobbik elnökét.

Kálmán Olga műsorában Vona Gábor többek között arról beszélt, hogy még soha nem volt ennyire kiszámíthatatlan a választás, és minden azon múlik, hogy mennyien mennek el szavazni.

A Jobbik elnöke kormányváltó áttörést vár, és szerinte a vasárnapi eredmény azért nem jósolható meg egyszerűen, mert rengeteg ember titkolja a véleményét. Vona szerint nagyon sok olyan egykori fideszes, konzervatív, polgári középosztálybeli ember van, akinek már kínos a jelenlegi Fidesz útja.

A pártelnök úgy látja, hogy aki ma kiáll a Fidesszel szemben, az egy elképesztő erejű karaktergyilkossággal vagy jogi támadással szembesül, és ezt Orbán Viktor is felvállalta március 15-én, amikor elégtétellel fenyegette meg az embereket.

Vona Gábor közölte: ha a Jobbik megnyerte a választást, akkor soha többé nem kell senkinek félnie azért, mert nem ért egyet vele, vagy a Jobbik politikájával. Azt szeretné, hogy mindenki nyugodtan és őszintén elmondhassa a véleményét, mert nem szeretne olyan országban élni, ahol mindenkinek egyet kell értenie vele: