Pártállam: továbbra sem tudni, hogy ki és miért filmezte egy drónról Vona Gábor családját

Pedig már már 4 nap eltelt az eset óta.

Sajnálatos módon annyi minden történik a 2018-as választási kampányban, hogy néha olyan történések felett sikkad el a figyelem, ami egy normális demokráciában már rég bedöntötte volna a kormányt.

Április 2-án arról kellett beszámolnunk, hogy egy ismeretlen férfi egy drónról Magyarország vezető ellenzéki politikusának, Vona Gábornak a családját filmezte.

Mint ismert, a Jobbik kormányfőjelöltjének sikerült az ismeretlen férfit utolérnie, és még a rendszámát is feljegyezte, ami aztán a XI. kerületi rendőrkapitányság jegyzőkönyvébe is bekerült.

Négy nappal az eset után ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy hol tart ez az ügy, ezért szóban és írásban is érdeklődtünk a Budapesti Rendőr Főkapitányságnál (BRFK), azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk válaszok a kérdéseinkre.

Így továbbra sem tudjuk, hogy

  • hol tart a nyomozás abban az ügyben, amelyben valaki Orbán Viktor legfőbb kihívójának családfatagjait filmezte a magasból egy drónról,
  • beazonosították-e azt a férfit, akit Vona Gábor utolért, és akinek a rendszámát megadta a rendőrségnek.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy

  • a legjelentősebb ellenzéki politikusként jár-e Vona Gábornak kiemelt védelem,
  • illetve a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként megérdemli-e Vona Gábor a nagyobb rendőri figyelmet.

Azt sem tudhatja senki, hogy a rendőrség vajon egyeztetett-e a szakszolgálatokkal. Ugyanis Vona Gábor átesett a C-típusú átvilágításon, így minősített információkhoz is hozzáférhet. Ezáltal az, aki őt követi, róla illegálisan felvételeket készít, szintén hozzáférhet titkosított adatokhoz.

S csak hogy lássák, valójában hol tart a magyar demokrácia: felvetettünk a rendőrségnek egy korábbi ügyet is. Ott egy olasz paparazzo, egy bizonyos Andre Belmonte követte és fotózta a jobbikos politikus családját.

Ez 2016. szeptember 22-én történt.

Azóta sem hallottunk arról, hogy a rendőrség beszámolt volna arról, hogy ki és miért bízta meg a lesifotóst, hogy egy minősített adatokhoz hozzáférő magyar ellenzéki politikust kövessen.

Most képzeljük el, ha hasonló történik egy fideszes politikussal.