Utasította a magyar nagykövetségeket a külügy, hogy a bevándorlás kapcsán gyűjtsenek anyagokat

Mert ugye a magyar diplomáciának az a feladata, hogy segítse a Fidesz kampányát.

A brit Telegraph egy péntek este megjelent cikkben arról ír, hogy Menczer Tamás, a külügyi tárca kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára köremailben kérte a magyar külképviseleteket, hogy a kampány segítése érdekében gyűjtsenek negatív nyilatkozatokat menekültügyi témában, beilleszkedési problémákról, oktatási nehézségekről és no-go zonákról szóló nyilatkozatokat, illetve olyan kint élő magyarokat, aki hazaköltözik, vagy súlyos negatív tapasztalatokról szívesen beszélne - írja a brit lap cikke alapján az Index.hu.

A levelet Menczer a stockholmi, párizsi, berlini, római, brüsszeli és bécsi magyar nagykövetségekre küldte ki az ottani nagyköveteknek, valamint egyéb magas rangú tisztségviselőnek, akiknek egyben meg is köszönte az addigi segítségüket.

Az ominózus levél így szól:

„Tisztelt Misszióvezetők!

Kedves Kollégák!

Sok hasznos információt kapunk a misszióktól, ezeket ezúton is köszönöm!

Ebben szeretnék a következő hetekre nézve még nagyobb segítséget kérni, mert a tisztelt Címzettek országai a migráció kapcsán erősen érintettek.

Szükségem van minden olyan fajsúlyos hírre, nyilatkozatra, amelynek témája az, hogy az adott országban mekkora problémát jelent a migráció.

Ha hivatalos személy mond ilyet – ez is előfordul – arra még inkább szükségem van.

Minden jöhet, beilleszkedési problémák, no go zonák, oktatási nehézségek stb.

Nyilván nem azt kérem, hogy minden ilyen hírt küldjetek haza, tudom, hogy van ilyen bőven.

De ha van konkrét megszólaló, jól érthető problémával, akkor a hír fontos nekünk.

Fentiek mellett, ha a látókörötökbe kerül olyan kint élő magyar, aki a hazaköltözést tervezi, vagy súlyos negatív tapasztalatai vannak, és ezekről beszélne, kérem, ezt is jelezzétek.

Köszönöm!

Tamás”

A levél eredetiségéről a portál megkérdezte Menczer Tamást és a Külügyminisztériumot is - egyelőre még nem válaszoltak.