Közmunkásokat és önkormányzati dolgozókat kényszerítenek fideszes szavazatra, de van megoldás

Hol zsarnokság van...

Balog Lajos közösségfejlesztő egy borsodi kistelepülés telepi roma lakosait kérdezte a választásról. Van, aki bevallja, hogy

három-ötezer forint közötti összegért adta el a szavazatát,

hogy ételt tudjon venni a gyermekeinek. 

Balog egyébként a "Ne add el a szavazatod!" kampány szervezője, amelynek célja, hogy senki se szavazzon pénzért, vagy más ellenszolgáltatásért cserébe.  

Többen arról számolnak be, hogy

kiadták nekik az utasítást: a Fideszre szavazzanak, különben nem kapnak többet közmunkát.

Országszerte több helyről érkezett jelzés, hogy egyes fideszes vezetésű önkormányzatok cégeinél is ukázt kaptak az alkalmazottak: mindannyian szavazzanak a kormánypártra. Az Egri Ügyek portál közölte a helyi kórház, illetve a város vagyonkezelő cége az EVAT vezetőjének levelét, amelyben a Fideszre voksolásra "bíztatják" munkavállalóikat. 

Országszerte számos településről érkezett olyan információ, hogy

a "megfelelő", tehát kormánypárti voksot bizonyítani is kell a szavazólapról készített fényképpel.

(Ezt a videóban is elmondja egy megszólaló.)

Ám annak sem kell kétségbe esnie, akit ebbe a szorult helyzetbe kénystzerít a hatalom. Egy alkalommal ugyanis "elronthatjuk" a szavazatunkat.

Tehát beikszelhetjük a Fideszt, lefotózhatjuk, majd utána még behúzhatunk egy másik párt, vagy jelölt mellé is az ikszet, és közölhetjük a bizottsággal, hogy elrontottuk. Ekkor kérhetünk egy új szavazólapot, és azon már szívünk szerint hozhatunk döntést.