Vona Gábor: ez a nap nem négy évre határozza meg Magyarország jövőjét

Szavazzunk, hogy "hazánk szabad, sikeres, boldog és nyugodt ország legyen"!

A szavazókörbe feleségével érkező Vona Gábor a voksolás után kijelentette:

a kormányváltásra szavazott és arra, hogy egy "jobbik Magyarország jöjjön a mai nap után".

Az első részvételi adatokat magasnak nevezve az ellenzéki politikus úgy vélte, a magas részvétel növeli a kormányváltás esélyét, majd arra kérte a választókat, hogy mindenki menjen el szavazni.

Vona Gábor köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt időszakban

"a sok mocskolódás, sárdobálás és gyűlöletkeltés ellenére tisztességesen, sportszerűen kampányolt".

Hozzátette: a Jobbik így tett, ezért tiszta lelkiismerettel áll ma a választók elé és kéri támogatásukat pártja számára a kormányváltás és annak érdekében, hogy

"hazánk szabad, sikeres, boldog és nyugodt ország legyen".

Kérdésre válaszolva a pártelnök jelezte: korábban szerette a kampánycsendet, mert "a politikus, ha jól dolgozik, ilyenkorra elfárad", és a moratórium lehetőséget biztosított némi pihenésre. Ugyanakkor közölte: a jelenlegi szabályozás azt kívánja tőle is, hogy folytassa a munkát, így a nap folyamán először saját választókerületében, majd délután Budapesten is részt vesz a kampányban.

Ugyancsak újságírói felvetésre reagálva azt mondta: a választások után a Jobbik hajlandó együttműködni az LMP-vel, a Momentummal és az "új pártokkal" a XXI. századi Magyarország megteremtéséért.

Saját szavazóbázisuk azonban annyira heterogén és néppárti, hogy "erkölcsileg és taktikailag" sem lett volna helyes visszalépésekben gondolkodniuk - fűzte hozzá.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Vona: Valami van a levegőben

Vona Gábor gyöngyösi élő Facebook bejelentkezésében örömmel konstatálta, hogy eddig rekord magas a részvétel. "Valami van a levegőben"- osztotta meg érzéseit a Jobbik elnöke, aki arról is beszámolt, hogy számos járókelő megállította az utcán, hogy sok sikert kívánjon neki. Mások a győzelem jelét mutatták neki.

Választás 2018. (percről percre)

Kövesse figyelemmel a választás híreit a folyamatosan frissülő cikkünkben! Alább minden fontos információt megtudhat a mai országgyűlési választásról. Csak akkor ne olvassa, ha éppen a szavazófülkében van!