Itt a londoni exit poll: Jobbik, LMP, Momentum a sorrend

Ezért tett meg mindent a Fidesz, hogy távol tartsa a szavazástól a kivándorolt magyarokat.

Egy önkéntes csapat Londonban exit poll formájában mérte meg, mik a londoni és London környéki magyarok pártpreferenciái - írja a 444.hu.

A portál Pokorádi Gábor Facebook-posztját közli, amelyből kiderült, hogy egy önkéntesekből álló csapat több, mint 1000 szavazó megkérdezésével, vagyis hatalmas mintán végzett közvéleménykutatást vasárnap Londonban, az ott szavazó magyarok körében.

A megkérdezettek körében aránylag nagy előnnyel győzött a Jobbik, a második-harmadik helyen 20 százalék körüli eredménnyel, szinte holtversenyben végzett az LMP és a Momentum. Ez a három párt messze elszakadt a mezőny hátsóbb részétől.

Itt jön a szakadék: az MSZP-P-lista már csak 11,70 százalékot kapot, és ahogyan az várható volt a kivándorolt magyarok esetében: a Fidesz-KDNP listája mindössze 7 százalékot kapott, vagyis ez alapján még be sem jutna a parlamentbe. A DK 5,85, az MKKP 4,31, az Együtt pedig 3,93 százalékot kapott.

A negyedik helyezett MSZP-P-lista már csak a momentumos támogatásának a nagyjából felét kapta. Ha itthon is londoni lenne a hangulat, a Fidesz-KDNP "pártszövetség" listája be sem jut a parlamentbe a maga bő 7 százalékával. A DK Londonban - hasonlóan anyapártjához, az MSZP-hez - többé-kevésbé lekopírozta a hazai eredményét, a Kétfarkú Kutyapárt a bekerülési küszöböt nyalogatta, míg az Együtt majdnem 4 százalékot ért el.