Egy hónap múlva már esküt is tehet a negyedik Orbán-kormány

Nincs megállás, a Stop Sorossal kezdenek.

Három héten belül megalakulhat az új Országgyűlés, május elején pedig leteheti az esküt a negyedik Orbán-kormány – írja a Magyar Idők. A Fidesz-közeli lap értesülései szerint Rogán Antal propagandaminiszter értekezleten köszönte meg a kampánystáb munkáját, egyben értékelték a választási mozgósításon szerzett tapasztalatokat. Az új Országgyűlés április végi alakuló ülését megelőző három hétben eldőlnek az új kabinet személyi kérdései és az, hogy lesz-e változás a kormányzati struktúrában.

Az Alaptörvény értelmében az államfőnek a választásokat követően 30 napja van arra, hogy összehívja az új összetétel Országgyűlést, ezt követően kéri fel a győztest kormányalakításra.

Mint arról tegnap Halász János Fidesz-szóvivő nyilatkozata alapján beszámoltunk, a plénum nem az egészségügy vagy az oktatás helyzetének javítását, hanem a Stop Soros néven ismert törvénycsomagot kívánja először tárgyalni.

Már májusban megszavazhatják a Stop Sorost

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője hétfőn beszélt arról a köztelevízió reggeli műsorában, hogy„nagy a feladat, folytatni kell a munkát, a migráció ellen tovább kell küzdeni, de miközben harcolunk, az élet is megy tovább, csökkennek az adók, nőnek a bérek."Azt is hozzátette, hogy kétharmados többséggel a Stop Soros törvénycsomagot az elsők között fogadhatják el.„Ne legyen kétsége senkinek, ez szuverenitási kérdés, az ország biztonságáról van szó."(fotó: Béli Balázs/Alfahír)