"Ti mi a faszt csináltatok?" - Csintalan a Magyar Nemzet megszüntetése miatt Simicskát hibáztató újságíróknak

Forrnak az indulatok a Magyar Nemzet megszűnése miatt: a kormányoldalon kárörvendenek, a megmaradt ellenzéki sajtóban vannak, akik árulásról beszélnek, és a tulajdonost, Simicska Lajost hibáztatják, megint mások szerint pedig ez is következménye az Orbán-rendszer működésének, amely ellehetetleníti a kritikus hangvételű sajtótermékeket.

Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetője, Simicska Lajos egyik bizalmasa a Facebook-oldalán válaszolt azokra az újságírói véleményekre, amelyek a nagyvállalkozót hibáztatják a megszüntetésért. Csintalan a 24.hu „Undorító, ami a Magyar Nemzettel történik” című cikket megosztva a következőket írta:

„Tényleg undorító! Undorító, hogy újságíró létedre annyi elemző készséged sincs mint egy asztallábnak. Tudniillik tényleg háborút indított Orbán a nemzet vele egyet nem értő többségével szemben... Őrült hatalmi túlsúlya birtokábanIgen mi hibáztunk. Tán bűnösök is vagyunk. Mi vállaljuk. Te ebből különben mit válalsz? De menjünk tovább...Az értelmiség a politikai, média elit fantáziátlansága, lustasága here létformája miatt ránk szabadult Orbán. Te azt az embert baszogatod akin kívül az elmúlt négy évben az alakuló szörnyállammal szemben alig tett valaki valamit? Bűnös lélek? Majd a jóisten megitéli! Ti mi a faszt csináltatok? És te. De tovább...Lehet, hogy neki kellett volna odamenni? Lehet... Népvezérként bejelentkeznie? Lehet... De ez nem az ő műfaja. Ő csak teszi a dolgát. Ha ő nem fordul szembe Orbán politikájával, nincs Index, RTL, HírTV az elmúlt négy évben Magyar Nemzet Lánchíd rádió sőt az ATV is csak nyálas családi tv Szulejmánnal...Döntöttél már valaha valamiről az életedben? Csak kérdezem. De tovább.A szivünk szakad meg. De ahhoz, hogy az én kollégáimnak. Nekik a hősöknek legye még munkájuk, hogy legyen ebben a hazában szabad nyilvánosság szabad sajtó ami lényeges feltétele a polgárok jólétének ... Most meg kellett hozni ezt a szörnyű döntést... Meg tudtad voln? Nem Ti csak rinyálni tudtok. Meg jajongani! Szóval bazd meg Index meg nem mellékesen te is... Ne dorbézoljatok ti itt a szeretteim fájdalmán. Ne sápítozzatok! Ha segíteni nem akartok! Legalább kussoljatok.... Ölelés css”

A 24.hu újságírója, Balavány György a hivatkozott cikkben Simicska felelősségét firtatva azt írta:

„ (…) ha jóban van Orbán Viktorral, akkor a lapja elsődleges feladata, hogy Orbán Viktor szekerét tolja. Ha meg összevész Orbán Viktorral (ugyanis nem lophat nyerhet haveri közbeszerzéseken már többet, hiszen Mészáros lett az új Simicska), akkor rájön, micsoda is a miniszterelnök valójában, és onnan kezdve megbuktatni akarja. (…) ha felsül, nem azt mondja, hogy »oké, ez így nekem nem jó, keressünk valami megoldást, hogyan maradhatna fenn az újság«, hanem azt, hogy »ennyi volt, el lehet menni haza«”.

Kedden az Alfahír is beszámolt arról, hogy Simicska egyik névtelenül nyilatkozó bizalmasa a Zoom.hu-nak azt mondta: a nagyvállalkozó valószínűleg sokkolni akarta a piacot a Magyar Nemzet megszüntetésével.

„Azt akarta mutatni, hogy na, ha valóban fontos nektek a sajtószabadság, akkor tessék, itt van, azonnal vegyétek meg”

- jelentette ki a bizalmas a lapnak.

Arról is beszélt: Simicska iszonyatos pénzt bukott azzal, hogy meglehetősen sok pénzt föltett a médiára, tehát a választási eredmény utána nagyvállalkozó szempontjából "logikus lépés született".

A Magyar Nemzettel kapcsolatos bejelentés után nem sokkal később jelnetkezett Ungár Péter, az LMP frissen választott parlamenti képviselője, hogy tárgyalna a lap kiadójának a megvásárlásáról.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. december 15. | 10:51
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
1
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.