A kihalás fenyegeti az egyik legkülönlegesebb teknőst

Hivatalosan csak 1994-ben azonosították, az ausztráliai Mary folyó medencéjének vizeiben él, szerves része az ősi evolúciós történetnek, de most veszélybe került – írja a Guardian a Mary folyói teknősről.

Különlegessége, hogy a nemi szervén keresztül is tud levegőt venni, bár futás közben néha én is így érzem, de ez a teknős tényleg képes rá. A háta és a feje sokszor olyan, mintha zöld szőr lenne rajta, mert benövi az alga.

A Londoni Zoológiai intézet most felvette a veszélyeztetett hüllők 30-as listájára. A kihalás fenyegeti őket, mert a kisállattartók évtizedek óta fosztogatják fészkeiket a szenvedélyes gyűjtés miatt.

Elpusztult az utolsó hím szélesszájú orrszarvú, már csak kettő példány él az egész világon

Kedden Nairobiban elaltatták a világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúját. Az életkorával kapcsolatos szövődmények miatt döntöttek így a 45 éves rinocérosznál a kutatók. Sudan már szenvedett, állapota jelentősen rosszabbodott.„Méltóságával és erejével sok ember szívét rabolta el" - mondták a szakemberek.Meg akarták menteni a kihalástólAz alfaj teljes eltűnését akarták megakadályozni Sudannal és két nőstény társával, Najinnal és Fatuval.

(fotó: Chris Van Wyk)