Tiborcz István azt mondta, nem hallgatta meg az OLAF, de kiderült, hogy ez sem igaz

Megint vizsga után kérdezték Orbán vejét.

Márciusban elmenekült a hvg.hu riporterei elől,

Tiborcz futása: 5 másodperc pánik, ami többet mond minden szónál

Többször megnéztem azt a videót, amelyen az látszik, ahogyan Tiborcz István pánikba esve menekül. Ennek a néhány filmkockának az érdemi része nem több, mint 5 másodperc. De ez az 5 másodperc talán többet mond egy adatokkal, összefüggésekkel teli leleplező cikknél, amely bemutatja, a Fidesz hogyan csapolta meg az elmúlt nyolc évben a közvagyont.

tegnapi vizsgája után azonban a lap munkatársai ismét megvárták. Tiborcz ezúttal készségesebbnek mutatkozott, és válaszolt a kérdésekre, igaz, sem ő, sem az egyetem nem járult hozzá, hogy a hvg.hu közzétegye a videófelvételt, így csak írásban közölhették azt, amit mondott.

Tiborcz a 12 milliárd forintos Elios-botrányt érintő OLAF-jelentésről azt mondta, az egy politikai jelentés volt, semmi több. Magáról a dokumentumról nem tudott mit mondani, mert állítása szerint meg sem kapta azt. Mikor megkérdezték, kereste-e ő az OLAF-ot, azt mondta, nem, majd javított: kereste, időpontot is kért tőlük, de végül nem hallgatták meg.

Ez azonban a 24.hu szerint nem igaz: az OLAF minden érintettet megkeresett, és reakciót kért tőlük. A jelentésben két oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll, ráadásul még testvérét, Tiborcz Pétert is megkeresték, mivel ő meg energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban.