A két Ferrari csak a pályacsúccsal versenyzett Kínában

Kvalifikáció.

A Q1-ben versenyt futott az idővel Daniel Ricciardo szerelőcsapata, végül sikerült időben kicserélni az erőforrás-egységeket, így pályára tudott hajtani az ausztrál, egy körből meg is csinálta a továbbjutást.

Leclerc majdnem megpördült a célegyenesben, nagyjából ennyi izgalom volt az első szakaszban. Kiesők: a két Williams, a két Sauber, valamint az előző hétvégi negyedik helyet tekintve meglepő módon Pierre Gasly.

Q2

Eleinte itt is úgy tűnt, hogy a Ferrari előnye behozhatatlan, de a végén a két Mercedes villantott és az élre álltak. Az azért sokatmondó volt, hogy Vettel és Räikkönen is kijött még egy körre, mentek kettő nagyon jó szektort, majd visszatértek a boxba, hogy lágy keveréken indulhassanak holnap.

Továbbjutott a két Ferrari, a két Mercedes, a két Red Bull, a két Renault, valamint Grosjean és Perez. Meglepetést Magnussen kiesése jelentett.

Q3

A Ferrari megmutatta erejét, úgy tűnt, hogy Räikkönen indulhat az élről, méghozzá pályacsúccsal, de a végén Vettel épphogy megelőzte, új rekordot állítva fel a kínai pályán. A Mercedes nagyjából fél másodpercre az olaszoktól.

(fotó: Formula1.com)