Megnyugodhat a Fidesz: a Nemzeti Értékelvű Párt tiszteletben tartja a választások végeredményét

Csodálatos közlemény látott napvilágot vasárnap délután. A "Független Nemzeti Értékelvű Párt, a NÉP párja" (valószínűleg lemaradt egy t betű, de így is szép) nemcsak, hogy elfogadja a választás végeredményét, de nem is csodálkozik azon, mert - mint a közlemény kiadója, a párt elnöke fogalmaz:

"A jelenlegi népakarat az volt, hogy a Fidesz megnyerte a választást, ami szerintem előre borítékolható volt."

Nem vitatkozik tovább :(

Lévai György, a Nemzeti Értékelvű Párt elnöke korszakos bejelentést tett:

"Független Nemzeti Értékelvű Párt, NÉP elnökeként, a választásokkal kapcsolatban én nem szeretnék vitatkozni tovább. Mi nem tartozunk egyik táborhoz sem."

Miután felülemelkedett a civakodáson, azt írja: 

"Nem vagyunk sem Fideszesek, sem Jobbikosok, sem liberálisok! Mi tiszteletben tartjuk a demokratikus népszavazások és így a választások eredményét!"

Ebből nemcsak az derül ki, hogy a mellékneveket nem tudja helyesen leírni, hanem az is, hogy többen is vannak, legalábbis a többes számból erre következtetünk.

Itt nem állunk meg, kiderült, hogy a gazdaságpolitikájuk, sőt, a politikájuk eltér a többi pártétól:

"Az, hogy a politikánk és gazdaságpolitikánk eltér másokétól és nem értünk egyet az övékével, nem jogosít fel bennünket egy demokratikus választáson kinyilvánított népakarat megkérdőjelezésére."

Bölcs gondolat. A NÉP elnöke viszont itt elér egy pontra, ahol már úgy tűnik - bár pár sorral feljebb közölte, hogy ő nem fideszes - rogánantalabb Rogán Antalnál is:

"A jelenlegi népakarat az volt, hogy a Fidesz megnyerte a választást, ami szerintem előre borítékolható volt és egyenesen következett az előző népszavazásból, amikor kb. 3-millióan elutasították az iszlám betelepítést. Semmi csodálkozni való nincs ezen, vagy a Fidesz választási eredményén"

- írja a pártvezér, aki láthatóan a politika ütőerén tartja kezét, és valószínűleg maga is elutasítja az iszlámok betelepítését. Bakondi György is megirigyelhetné éleslátását.

"Épeszű ember, főleg aki egy párt elnöke annak ezt előre látnia kellet, ha már én is láttam, hogy mi várható."

- mondja a - őő - politikus, aki nagyon nem is kelleti magát, bár a finom önirónia azért kiérezhető a szavaiból.

Máshogy vannak bekötve 

"Az is lehet persze, hogy az ellenzék, vagy is azok, akik annak hívják magukat, máshogy vannak bekötve."

- tette hozzá, de sajnos Soros Györgyig már nem jutott el.

Végül kiderül, hogy az ellenzéki pártok:

"Amit most éppen ők csinálnak az egy kisebbségi diktatúra melletti kiállás, ami jelenleg szembe megy a népakarattal."

- hogy ez pontosan mit takar, nem tudjuk, mindenesetre közepesen szórakoztató volt olvasni ezt a kedves közleményt, ha másért nem, hát már ezért megérte pár percre a hírekre tapadni.