Fotó: Béli Balázs (Alfahír)
2018. 04. 16. 19:27

Már a következő tüntetés költsége is összejött a szombati adományokból

Miután a kormánypárti médiában a választások után kényszerpihenőjéről a kamerák kereszttüzébe visszatért propagandaminiszter, Rogán Antal elmondta, hogy Soros emberei Soros pénzén vonultak fel szombaton, mivel egy ekkora tömegrendezvényt ki más finanszírozhatna, a 444 megkérdezte a szervezőket miből volt fedezetük a tüntetés költségeire.

A szervezők elmondása szerint a költségeket a résztvevők adományaiból gyűjtötték össze a helyszínen, amiben 50 aktivistájuk segített (mi is találkoztunk ilyen pénzgyűjtő aktivistákkal).

Azt is hozzátették, hogy a költségek nagyjából 1,5 millió forintra rúgtak, ebbe beletartozott a Kossuth téren felállított színpad, a hangosítás, valamint a LED-fal. Az eszközöket biztosító cégnek csak utólag kell fizetniük, amivel nem lesz probléma, hisz a számításaik bejöttek és sikerült annyi pénzt összegyűjteni (3 millió forint) amennyi fedezi a kiadásokat, sőt már a következő tüntetést is.

Most szombatra a hangosításon szeretnének javítani, mert sokan panaszkodtak, hogy a nagy tömeg miatt a Kossuth tér szélén nem lehetett hallani a felszólalókat.