Az ELTE több mint 300 diákja és oktatója tiltakozott a Figyelő listázása ellen

Elítélik a gyűlöletkampányt.

A 316 oktató és hallgató által aláírt levelet a fideszes hecclappá züllesztett Figyelő szerkesztőségének is elküldtek.

"Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk. Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszan tartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás. A felelős állampolgárok alapvető kötelezettsége a társadalmi igazságosság és a demokrácia értékei melletti kiállás, nem csak szavakban, hanem a tetteikkel is. Büszkék vagyunk mindazokra, köztük az ELTE közösségének azokra a tagjaira, kollégáinkra, akik munkájukkal elősegítik e célok megvalósulását"

- áll az ELTE diákjai és oktatói által jegyzett írásban.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Figyelőben megjelent "Soros-zsoldosok" listája ellen már több közéleti személyiség, a kormányhoz közelálló Professzorok Batthány Köre, illetve maga az ELTE is tiltakozott már, de az Egyesült Államoknál is kiverte a biztosítékot a lap által elkövetett példátlan gusztustalanság.

Elismerte a Figyelő: egy ócska hazugság volt, hogy a Jobbik és a DK egymással egyeztetett

A 2018-as választásokat a Fidesz nemcsak a választási törvénnyel, hanem az ócska hazudozásaival is manipulálta. A kormányzat két fontos csapásirány mentén csapta be az arra fogékony embereket, az egyik az volt, hogy a Jobbik beengedné a migránsokat, a másik pedig, hogy a nemzeti néppárt lepaktált Gyurcsány Ferenccel.