Két kongresszust tart a Jobbik

A struktúráról és a vezetőségről döntenek.

Az április végén megrendezésre kerülő első kongresszuson arról döntenek majd, hogy az elnökségi ajánlás szerint áttérjen-e a párt a társelnöki rendszerre, két hétre rá pedig a tisztújításra kerülhet sor.

Ha a kongresszus nem támogatja a strukturális átalakítást, akkor marad a jelenlegi rendszer, amelyben egy elnök és hat alelnök dolgozik

- mondta a szóvivő.

Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy a leköszönő elnök, Vona Gábor okozta űrt egyik napról a másikra senki sem fogja tudni betölteni, de több alkalmas embert is lát a párt vezetésére.

Azt hangsúlyozta, hogy egy esetleges pártszakadásról szó sincs, hiszen senki nincs, aki ebbe az irányba szeretné vinni a dolgokat.

A politikust kérdezték az Állami Számvevőszék 663 millió forintos büntetéséről is, amire azt felelte, hogy a kérdéses szerződéseket meg fogják vizsgálni, hiszen olyan soha nem fordult elő, hogy bárki azt mondja „tessék gyerekek, itt van nem tudom mennyi pénz és kampányoljatok”. Bízik benne, hogy az ÁSZ tisztességes vizsgálatot fog lefolytatni, és átveszi a Jobbik által eddig is benyújtani próbált dokumentumokat, amik bizonyítani tudják, hogy törvényesen gazdálkodtak.