Na, ki fogadta be a legtöbb migránst a V4-ek közül?

Nem, Soros nem jó válasz a kérdésre.

2017-ben összesen 538 ezer ember kapott valamilyen menekültjogi védelmet az Európai Unió tagállamaiban, ami 25 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban volt.

Magyarország ebből 1290 embert fogadott be, közülük 105 embernek adott menekült státust, 1110 főnek pedig oltalmazottit, további 75 főt pedig egyéb humanitárius szempontok alapján fogadtunk be.

Akárhogy is nézzük, ez 1290-nel több, mint amennyit Orbán Viktor a nagy nyilvánosság előtt, a választást megelőzően valaha elismert vagy hangoztatott.

Hazánkban egymillió lakosra 130 befogadott jutott, ami a V4-országok közül messze a legmagasabb arány, tehát a miniszterelnök "szent szövetségén" belül is igen rosszul muzsikált a migránsok megállításában. Európa szerte pedig csak Lettország előzött meg minket e téren, náluk 140 menedékkérő jut egymillió honpolgárra.

A másik három V4-tag viszont a gyakorlatban is tartotta magát a fideszes retorikához:

a legkevesebb embert arányosan Szlovákia, Lengyelország és Csehország fogadta be, náluk 20-nál is kevesebb új menekült jut egymillió lakosra.

Ez még akkor is beszédes adat, ha a menedékkérők létszámát tekintve Magyarország fogadta be a legkevesebb embert. A hazai hatóságok csak a kérelmezők 31 százalékának adtak valamilyen típusú védelmet. Szigorúbb elbírálást csak a csehek és a franciák alkalmaztak, akik mindössze a kérelmek 12, illetve 29 százalékát bírálták el pozitívan.

Az 538 ezer főn kívül 24 ezer menekült érkezett EU-s országokba unión kívüli menekülttáborokból az áttelepítési programok keretében; ebből mi kimaradtunk.

Összesen több mint 1,2 millió ember esetében hoztak döntést az EU-s országok a menekültstátus megadásáról, tehát a kérelmezők kevesebb mint fele kapott valamiféle menedékjogot.

A menekültek túlnyomó része Szíriából (33 százalék), Afganisztánból (19 százalék) és Irakból (12 százalék) érkezett.

Európán belülről az orosz és az ukrán állampolgárságú kérelmezők 19 százaléka kapott védelmet, a koszovóiak 9, az albánok 5 százaléka; egyéb európai országokból nem érkezett érdemi számú menekültjogi kérelem.

(Via 444)

A migránskampány alatt is folyamatosan fogadja be a menekülteket a magyar állam

Idén jóval kevesebb menekültügyi eljárásra került sor február végéig, mint tavaly, pozitív elbírálásban mégis ötször többen részesültek - írja a Mfor.hu. 2018 első két hónapjában összesen 477 menekültügyi eljárást folytatott le, melyek 40 százalékában a kérelmező számára pozitív döntés született. Vagyis valamilyen státuszban de a hatóság 191 menekültet fogadott be - derül ki a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal statisztikájából.