Ungár: Azoknak kell új pólust alakítani, akik növelni tudták szavazóbázisukat a választásokon

A Magyar Nemzet nem biztos, hogy gazdát cserél. Szükség van a vidéki lapokra.

A mérce által közölt interjúban Ungár irreálisnak tartja azt a meg nem nevezett összeget, amit Simicska Lajos a Magyar Nemzetért kér. Bár a politikus fut még néhány kört, hogy a lap a Heti Válasszal és a Lánchíd Rádióval együtt fennmaradjon, amennyiben nem sikerül megegyezni, akkor is

"mindenféleképpen fog valamilyen formában erőforrást, és mondjuk ki, hogy pénzt áldozni arra, hogy legyen Magyarországon ellenzéki média,"

ami nem pártlapként funkcionál majd.

Az LMP-s politikus nem hisz abban, hogy van tisztán független média, de a Magyar Nemzet G-nap utáni szerkesztési elvét követendőnek tekinti.

A Figyelő-lista kapcsán Ungár azt nyilatkozta, hogy őt nem érheti kritika, mivel annak ellenére, hogy közvetett érdekeltsége van az újságban, annak tartalmára semmilyen ráhatása nincsen, csak akkor lehet őt felelősségre vonni, ha az ő neve alatt fut egy médium.

"Ha nem lesz vidéki média, nem lesz semmi ebben az országban. A választás elsősorban a vidéki körzeteken ment el"

- véli Ungár, aki hozzáteszi, hogy a Fidesz kétharmadában nagy szerepet játszott, hogy Hódmezővásárhely után az ellenzéki diskurzust a koordináció témája uralta.

"Az LMP nagy igazsága szerintem abban áll, hogy előbb valóban korszakváltásra van szükség, csak utána lehet kormányt váltani. Akárhányszor rakjuk Gyurcsány Ferencet és Molnár Gyulát szembe Orbán Viktorral, minden alkalommal kétharmad lesz"

- ezért egy olyan új pólust szeretnének felállítani, ahol azok a pártok szerepelnek, akiknek új szavazókat sikerült bevonzaniuk, mint a Jobbik, az LMP és a Momentum.