Kósa Lajos a Fidesz önkormányzati kampányának lesz a felelőse

Új feladat.

A Modern Városok Fejlesztése program eddigi tárca nélküli minisztere az Origónak adott interjút, ahol elmondta, nem maradhat tovább miniszter, a Fidesz elnökségétől új feladatot kapott. Ő lesz a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke, és hamarosan az EP-ről is szavazhatunk.

A lényeget már most tisztázta:

„Minden a migrációról fog szólni, és nem egyéb részletkérdésekről. A két kampány egymás mellett fog élni, mert aki indulni akar az őszi választáson, az nem hallgathat ezekről a kérdésekről. Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene.”

Azt is elmondta, hogy a választásig már nem fogják átszervezni az önkormányzati rendszert.

Ők lehetnek az új kormány miniszterei

Fidesz-frakcióvezető: Kocsis MátéLázár János helyett kancelláriaminiszter: Gulyás GergelyRogán Antal marad kabinetminiszterszintén marad Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Trócsányi László igazságügyminiszterSimicskó István helyét Benkő Tibor vezérezredes veheti át a honvédelmi tárca éléna korábbi felsőoktatási államtitkár Palkovics László innovációs és felsőoktatási miniszter lehetBártfai-Mager Andrea lehet a fejlesztési miniszte

(fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)