Félmilliárdos sportcsarnok épül az ezerfős faluban

Különös hirdetményt talált az Mfor a közbeszerzési hatóság oldalán.

A szászbereki önkormányzat kötött szerződést április 19-én egy céggel egy sportcsarnok építésére. A projektért érdeklődött a West Hungária Bau Kft., a Fertődi Építő és Szolgáltató Kft., a budaörsi Expert Építő Mérnöki Kft., a gyáli KINAMÉ Építőipari Kft., valamint a budapesti székhelyű Peszter Kft. A befutó az utóbbi cég lett 273 milliós ajánlatával - ők építették vélhetően strómancégként a siófoki kézilabda-csarnokot is.

Egy négyfős strómancéggel közbeszerzett magának csarnokot a siófoki kézilabdaklub menedzsmentje

A Peszter Ingatlanforgalmazási, Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte a siófoki Kiss Szilárd sportcsarnok befejezési munkálatait - szúrta ki a Menedzsment Fórum. Mivel a cég munkavállalóinak száma (az úgynevezett átlagos statisztikai létszám) mindössze 4 fő, így lehetetlen is, hogy ők maguk kivitelezzék a Siófok Kézilabda Klub Sport Egyesület (Siófok KKC) által kért munkát, melynek becsült összege 1,8 milliárd forint.

A tervek szerint egy 1585 négyzetméteres épületet kell majd felhúzni, 140 fős lelátóval, 4 öltözővel, 3 oktatóteremmel és kiszolgáló helyiségekkel. A hirdetmény szerint az eljárásnak nem része a létesítményhez elkészítendő teljes külső parkoló, út és kertészeti munka, továbbá az oktatótermek és az öltözők beépített és mobil burkolata, vagyis a nyertes ajánlatot jelentő nettó 273,2 milliónál többe fog kerülni a teljes beruházás, nagyjából a duplájába. 

Érdekesség, hogy Szászberek teljes idei bevétele 85 millió forint, töredéke a csarnok árának - ami természetesen állami pénzből épül fel egy vonatkozó kormányrendeletnek köszönhetően, melyben a kormány 581 milliót hagyott jóvá a beruházásra. A településen mindössze 1018-an laknak, a helyi futballcsapat pedig a megye II-ben szerepel.

(Fotó: vasutallomasok.hu)