Mirkóczki Ádám lehet a nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Előszednék a fideszes bojkott miatt jegelt kényes ügyeket.

A tisztségről hivatalosan a hamarosan megalakuló frakció dönt, de Mirkóczki valószínűnek nevezte, hogy több éves bizottsági múltja miatt őt választják majd a posztra.

A Jobbik képviselője a csatornának elmondta:

azokat a feltáratlan korrupció-gyanús ügyeket is szeretnének a bizottság elé vinni, melyeket a kampányban - a fideszes többség bizottsági bojkottja miatt - érdemben nem tárgyalhattak.

"Az ukrán állampolgárok szavaztatásával kapcsolatban fogalmazzunk úgy, hogy lehet nemzetbiztonsági kockázata. Én arra mindenképpen szeretnék egy kimerítő magyarázatot, hogy volt-e utaztatás, kettős szavazás - tehát hogy egyszer levélben, egyszer pedig személyesen - nem valós személyes adatokkal való visszaélés"

- mondta Mirkóczki Ádám.

Országgyűlés: a Jobbik fogja vezetni a nemzetbiztonsági bizottságot

Gyöngyösi Márton, a Jobbik delegációvezetője a parlament alakuló ülését előkészítő tárgyalások után szerdán az MTI-nek azt mondta, pártja a nemzetbiztonsági és a vállalkozásfejlesztési bizottság elnökét adja, továbbá hét bizottsági alelnöki tisztséget kaptak.Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője elmondta, pártja a népjóléti bizottságot vezeti, az MSZP-Párbeszédnek összesen nyolc bizottsági alelnöki posztja lesz, a Ház alelnökének pedig a posztot eddig is betöltő Hiller Istvánt jelölik.