Nyomoznak a kiszivárgott LMP-s hangfelvétel miatt

Hadházy hintázott.

Most amiatt nyomoznak a párton belül, hogy ki és miért szivárogtatta ki azt a hangfelvételt, amelyen a Hadházy-Sallai affér hallható, illeve az, hogy felborul a székkel a párt korábbi társelnöke.

Moldován László, a párt etikai bizottságának elnöke szemtanúja volt az esetnek, ő az, aki a felvételen Sallai keresztnevét kiabálja.

Hadházy a székével együtt felborult, de ehhez az is hozzájárulhatott, hogy talán hintázott rajta – fogalmazott a Magyar Hírlapnak. Közölte azt is, megérti, hogy Sallai provokációként élte meg, ha Hadházy lemosolyogta miközben beszélt, hiszen, ha egy vita hevében feldúltan beszélő emberre gúnyosan néznek, az idegesítő lehet.

A kormányközeli lap megkérdezte Hadházy Ákost arról, hogy ki szivárogtatta ki a hanganyagot, mire a politikus úgy reagált, nem ő rögzítette, és nem is ő hozta nyilvánosságra azt. Korábban elmondta, minden pártülésről hivatalos hangfelvétel készül. Ezt Moldován is megerősítette a Magyar Hírlapnak, de szerinte biztos, hogy a kikerült hanganyag nem ezzel azonos, hanem valaki titokban rögzítette. Az LMP-ben vizsgálják, ki lehet a szivárogtató, és ha kiderül, biztosan fegyelmi ügy lesz belőle – tette hozzá. Közölte, a felvételeket várhatóan szombaton hasonlítják össze.