Elfogták Kósa Lajos csengeri háztartásbelijét Svájcban

Hónapok múlva jöhet csak haza.

Pénteken, néhány órával az után, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda körözése nyomán a Fővárosi Törvényszék kiadta az európai elfogató parancsot, a svájci hatóságok elfogták Szabó Gáborné Matkó Máriát, a szélhámos csengeri nőt - értesült a portál.

Kósa Lajos csengeri háztartásbeli ismerősnője fél és védelmet akar kérni

Két napja körözést adtak ki a 1300 milliárd forintos Kósa-ügy főszereplője, Szabó Gáborné ellen. A rendőrség honlapján található adatok szerint csalás miatt elfogatóparancs van érvényben. A csengeri nő - aki jelenleg külföldön tartózkodik - a Független Hírügynökségnek adott interjút, és arról számolt be, hogy félelemben tartják őt, ezért védelmet fog kérni a hatóságoktól.

Emlékezetes, Szabó Gáborné az a csengeri "háztartásbeli", aki hiteles közjegyzői papírokkal alátámasztva bízta meg Kósa Lajost, hogy rendelkezzen 1350 milliárd forintos vagyona felett. Sőt, a fideszes politikus még azt is kijárta, hogy az édesanyjának is jusson 800 millió forint. Ám hiába hozta le a kampányban a hírt az azóta már megszűnt Magyar Nemzet, hiába került a kamerák előtt többször önellenmondásba Kósa Lajos, és hiába kellett a sajtó elől menekülő miniszter miatt kirúgni egy szerencsétlen portást, így is megnyerte egyéni választókerületét.

A pestisracok.hu szerint a Fővárosi Törvényszék az NNI körözése nyomán, a Fővárosi Főügyészség indítványára elrendelte az európai elfogatóparancs kiadását, és "bennfentes információik" szerint az asszonyt Svájcban pénteken elfogták. Vele volt egy üzlettársa, és két családtagja is. A lap szerint a kiadatás hónapokat vehet igénybe.

Kósa Lajos üzleti köréhez tartozott az 1350 milliárdos csengeri nő, a férje két hete öngyilkos lett

Egyre rejtélyesebb ez az ügy! Miután a kormánypárti Origo kedd délutánra megnevezte azt a csengeri nőt, aki állítólag 1350 milliárd forintot ígért neki, nem volt nehéz rátalálni a korábbi közös ügyeikre sem. Sőt, az is kiderült, hogy a csengeri nő férje a botrány kitörése előtt 2 héttel öngyilkos lett.