Eltűnni csendben – lelép a fideszes közmédia sajtófőnöke

Szép időket hozott a közmédiába.

A lap emlékeztet, hogy Kobza 2016 februárjában lett az állami médiavállalatnál először az MTVA sajtófőnöke, majd 2016. november 15-től egészültek ki feladatai a hirado.hu, illetve az MTVA egyéb online és teletextes tartalmainak felügyeletével az MTVA leányvállalatának tartalomigazgatójaként.

A hirado.hu annak ellenére, hogy állami pénzből a közmédia részeként működik, Kobza vezetése alatt száz százalékig aláfeküdt a Habony-médiának, így többek között a szintén fideszes Ripost nevű bulvárlap álhíreit is szemlézte.

De nem csak szemlézte: a hirado.hu olyan mélyen működött az elmúlt években, hogy egy „Vona kutyái rárontottak a Ripost szerkesztőségére” című álhírt is megjelentettek: (ezt később átírták, majd törölték is)

Ugyanakkor közmédiás sajtófőnökként a tényfeltáró újságírók munkáját is szabotálta azzal, hogy –például- megtagadta az MTVA és az Origo/New Wave Media közötti szerződések kiadását, holott ott is közpénzről, tehát közérdekű adatokról volt szó.

Kobza Miklós az április 8-i országgyűlési választás előtt sem titkolta el pártszimpátiáját: Orbán Viktor korábbi fotósa azt írta Facebookján, hogy „Viktor az én emberem”.