Jelentősen kevesebb pénzt költhettek az oroszok a haderőre

Egy kutatóintézet szerint húsz százalékkal csökkenhettek a katonai kiadások.

A Stockholm International Peace Research Institute (SPIRI) vezető elemzője szerint 2017 óta nem növekedtek az orosz katonai költések, sőt, az infláció miatt 2020-ig ez jelentős csökkenést jelent a büdzsében – írja a Reuters. Oroszország utoljára 1998-ban nyirbálta meg a hadseregre szánt összeget, akkor majdnem csődbe ment az állam.

Putyin hivatalos 3 százalékos csökkenést jelentett be a következő évekre.

A SPIRI szerint a nemzetközi szankciók is szerepet játszhatnak ebben, a GDP-növekedés ezek hatására 2 százalékról 1,5 százalékra zuhant.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".