Bocsánatot kért a Fidelitas, amiért a kampányban hazudott a Jobbikról

Bocsánatkérésre kötelezte a Fővárosi Törvényszék a Fidelitast egy korábbi hazugsága miatt, amit (a kormánypárti Habony-médiához hasonlóan) szándékosan elhúztak, hogy csak most, a választások után tegyék meg - írja Facebook-oldalán a Jobbik.

A Fidelitas azt állította, hogy a Jobbik embercsempész-bizniszben vesz részt, bevándorlókat csempész a déli határról Budapestre.

A Fidelitas egy korábbi ítélet nyomán már próbálkozott bocsánatkéréssel, az azonban nem felelt meg a bírósági ítéletnek, sőt, további sértő kijelentéseket tartalmazott. A bíróság áprilisban ezért további 500 ezer forintra büntette meg a Fidesz ifjúsági szervezetét.

Hazudott a Jobbikról a Fidelitas, most megfizethet érte

A Fidelitas még 2015-ben azt a képtelenséget hazudta a Jobbikról, hogy a párt "nyakig benne van az embercsempész-bizniszben".A Fővárosi Törvényszék azonban megállapította a nyilvánvalót, és 2018. január 3-án arra kötelezte a Fidelitast, hogy 15 napon belül levélben kérjen bocsánatot a Jobbiktól, végrehajtás terhe mellett.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.