Nem tűnik el Kósa Lajos, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke lesz

Kocsis Máténak kilenc helyettest választottak.

Ahogy azt előre tudni lehetett Gulyás Gergely helyére, aki Lázár Jánost váltja a kancelláriaminiszteri poszton, Kocsis Máté ül be a frakció élére. A Magyar Idők pénteki száma szerint nem bízták a véletlenre a korábbi józsefvárosi polgármester helyettesítését, ugyanis összesen kilenc helyettese lesz. Név szerint: Selmeczi Gabriella, Balla György, Halász János, Kubatov Gábor, Zsigó Róbert, Bánki Erik, Németh Zsolt, Hende Csaba és Bóna Zoltán.

Kósa Lajos ugyan miniszteri pozícióját nem tudta megőrizni a negyedik Orbán-kormányban, de aki továbbra is szeretné élvezni a politikus briliáns szerepléseit az a honvédelmi és rendészeti bizottság munkáját követve ezt megteheti, ugyanis a csengeri háztartásbeli által "megvezetett" politikus lesz a bizottság elnöke.

  • A külügyi bizottságot Németh Zsolt,
  • az igazságügyi bizottságot Vejkey Imre,
  • a nemzeti összetartozás bizottságát Pánczel Károly,
  • a kulturális bizottságot Pósán László,
  • az európai ügyek bizottságát Hörcsik Richárd,
  • a mezőgazdasági bizottságot pedig Font Sándor vezeti majd.

Az Országgyűlés elnökének a Fidesz-frakció egyhangúlag Kövér Lászlót, alelnököknek pedig Lezsák Sándort és Jakab Istvánt javasolja, a törvényalkotási bizottság vezetését pedig Hende Csabára bíznák.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk a Fidesz-frakció arról is döntött, hogy első intézkedésként benyújtják azt a törvényjavaslatot, amit a Jobbik a tavalyi év során több alkalommal is a Ház elé terjesztett, de a kormánypárt mindannyiszor lesöpörte az asztalról a tervezetet.

Első lépések: a Fidesz alaptörvényi védelmet biztosít a gazdag migránsainak

Csütörtökön megalakult a Fidesz parlamenti frakciója is, amelyet Kocsis Máté fog a jövőben vezetni. Az új frakcióvezető ezt követően egyből be is jelentette, azt javasolják, hogy újra ismét a napirend elé kerüljön a hetedik alaptörvény-módosítás. A Fidesz kedden ismét leszavazta az Alaptörvény hetedik módosítását.