Na, ki az Ellenzéki Szuperjelölt, aki a szocik szerint biztosan megveri a Belvárosban a Fideszt?

A Liberálisok, igen tényleg, a Liberálisok politikusa. 

A hírt az Index közölte, Fodor Gábor pártjára hivatkozva. Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke szerint "még csak a tárgyalások elején" járnak, ám az értesülést nem cáfolta. Tehát a szocialisták tényleg, egészen komolyan gondolkodnak azon, hogy Szabadai Viktort fogják támogatni.

Azoknak a Liberálisoknak a választmányi elnökét akik mögött nem, hogy csekély, de még mérhető támogatottságot sem tudtak soha kimutatni a közvélemény-kutatások. Azt a feladatot azonban remekül ellátták, hogy a fidesz kommunikációval tökéletes összhangban rettegtek a baloldal és a Jobbik - mindkét fél által következetesen elutasított, csak a fideszes propaganda által kiagyalt - "összefogása" ellen. 

Személy szerint azt a Szabadai Viktort támogatják, aki 

  • a 2010 után végképp politikai kómába zuhant SZDSZ legutolsó vezetője volt, 2013-ban ő vezényelte le a párt feloszlatását
  • a már szagolhatóan rothadó késő-Demszky-korszakban 2008 és 2010 között volt az SZDSZ fővárosi képviselője
  • az égvilágon semmi köze nincs a Belvároshoz, 2006-10 között a 13. kerületben volt önkormányzati képviselő.

Tehát a szocialisták fogták magukat és egy nem is annyira esélytelen időköz választáson beálltak egy, 

a Fidesz kommunikációs segédkerekeként funkcionáló mikropárt gazdag kudarcos politikai múlttal, de legalább semmilyen helyi beágyazottsággal nem rendelkező jelöltje mögé

Most írhatnám, hogy teljesen érhetetlen döntés - de az a helyzet az, hogy nagyon is érhető. Ez a felállás ugyanis

egyes-egyedül a Fidesz érdekét szolgálja. Ahogyan a Magyar Szocialista Párt egész létezése is.

Ami valóban érthetetlen az az, hogy ez az összefüggés hogy a bánatba nem esett még le a maradék 12%-nyi választójuknak, és mikor fog ez már végre megtörténni? Talán akkor, amikor a független, szakszerű, objektív média zászlóshajója, Magyarország Kezdőlapja nem nevezi őket egyszerűen csak "az ellenzéknek", miközben a hírben egy szó sem esik a Jobbikról, az LMP-ről, a Mometumról, és úgy általában egyetlen nem ronngyá lejáratódott, bukott, kollaboráns pártról sem.