Orbán továbbra is Soros-hadsereget vizionál, ami ellen három elnök-helyettessel indul csatába

180 perc.

Három miniszterelnök-helyettese lesz Orbán Viktornak az új kormányban: Semjén Zsolt KDNP-elnök általános miniszterelnök-helyettes lesz, Pintér Sándor belügyminiszter nemzetbiztonságért felelős, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettesként dolgozik majd.

Az új közigazgatási egységként létrejövő Miniszterelnöki Kormányirodáról elmondta: feladata lesz a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak koordinálása, ehhez a szervezethez rendelték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt,

és egy egységes hírszerzési központ is működik majd a kormányirodán.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy "végigviszik" azt a migrációellenes alkotmánymódosítást, amelyet 2016-ban nem sikerült elfogadni, persze azt elfelejtette hozzátenni, hogy 2017-ben hat alkalommal söpörte le a kormánypárt ugyanazt a tervezetet az asztalról, csak azért, mert azt a Jobbik terjesztette a Ház elé.

Első lépések: a Fidesz alaptörvényi védelmet biztosít a gazdag migránsainak

Csütörtökön megalakult a Fidesz parlamenti frakciója is, amelyet Kocsis Máté fog a jövőben vezetni. Az új frakcióvezető ezt követően egyből be is jelentette, azt javasolják, hogy újra ismét a napirend elé kerüljön a hetedik alaptörvény-módosítás. A Fidesz kedden ismét leszavazta az Alaptörvény hetedik módosítását.

Ehhez kapcsolódik a "Stop Soros" törvénycsomag is - tette hozzá, úgy fogalmazva utóbbi javaslatról, hogy szeretné, ha

"Soros árnyékhadserege feljönne a fényre".

Orbán kijelentette, hogy

"a mai naptól jogerős a választás eredménye. Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk."

Van pofájuk: „a Fidesz az a párt, amelyet a legnagyobb sérelem ért a szavazatok összesítése alapján"

Most például, amikor az egész ország teljesen tisztában van vele, hogy a választási eredmények nem igazán tükrözik a valóságot, és százezres tüntetések ismétlődnek Budapesten, mit csinál a Fidesz?Ellopja a felháborodást magának. Mert megteheti.

A miniszterelnök rendszeres rádióműsora ellen csütörtökön, a nemzetközi sajtószabadság világnapján szólalt fel a MÚOSZ elnöke Hargitai Miklós, aki elmondta,

hogy nyílt levélben szólítják fel az MTVA-t, hogy vagy szüntesse meg a miniszterelnök péntek reggeli Kossuth rádiós szereplését, vagy adja meg ezt a lehetőséget a többi párt vezetőjének is, hogy kiegyensúlyozott tájékoztatást kaphassanak a hallgatók.

Az MTVA székháza előtt tüntettek a Nemzetközi sajtószabadság napján

A Nemzetközi sajtószabadság világnapja alkalmából a Mérték Médiaelemző Műhely, a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) és az aHang digitális mozgósító platform az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt közösen hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyarországon a közmédia nem látja el legfőbb feladatait és arra, hogy milyen pontokon lehet - a kétharmad mellett is - számon kérni rajta az átláthatatlan működést és az egyoldalú tájékoztatást.